Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27

Ο Ερντογάν είναι «αρουραίος των υπονόμων»

Ο Ερντογάν είναι «αρουραίος των υπονόμων»

Τον αδιανόητο χαρακτηρισμό «kanalratte», δηλαδή «αρουραίος των υπονόμων» χρησιμοποίησε για τον Ταγίπ Ερντογάν ο αντιπρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.

Τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως μεταφράζουν τον χαρακτηρισμό σε όλες τις γλώσσες -«sewer rat» είναι στα αγγλικά και «lagim faresi» είναι στα τουρκικά- αλλά η Τουρκία είναι έξαλλη και ήδη το

υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα την Τρίτη για να διαμαρτυρηθεί.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις υβριστικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, αντιπροέδρου του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, για τον πρόεδρό μας σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την πολιτεία της Κάτω Σαξονίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ταντσού Μπιλτζίκ.

«Ο Κουμπίτσκι στερείται εντελώς πολιτικής ηθικής και ευθύνης», είπε ο Μπιλτζίκ και πρόσθεσε ότι τέτοιες «απρεπείς δηλώσεις ουσιαστικά δίνουν μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίτσκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητα του».

Μιλώντας στο Reuters, ο αντιπρόεδρος της γερμανικής βουλής επιβεβαίωσε ότι έκανε το σχόλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, σε μια προσπάθεια να επιστήσει την προσοχή στην αύξηση του αριθμού των μεταναστών που μετακινούνται από την Τουρκία κατά μήκος της λεγόμενης βαλκανικής οδού προς τη Γερμανία.

«Ο αρουραίος των υπονόμων είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, αλλά ταυτόχρονα έξυπνο και πανούργο πλάσμα που εμφανίζεται επίσης σε παιδικές ιστορίες», είπε ο Κουμπίτσκι και επικαλέστηκε τη δημοφιλή ταινία κινουμένων σχεδίων «Ratatouille».

Ο Κουμπίτσκι, ο οποίος είναι βουλευτής του φιλελεύθερου FDP συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είπε επίσης ότι ο Ερντογάν είχε κάνει μια καλή συμφωνία για την Τουρκία όταν συμφώνησε να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015.

«Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι το κύμα των προσφύγων κατά μήκος της βαλκανικής οδού αυξάνεται ξανά, κάτι που αποτελεί πρόκληση για τη γερμανική εξωτερική και εσωτερική πολιτική», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .