Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12

Συνταξιούχοι: «Μας εμπαίζει ο Μητσοτάκης» – «Ψίχουλα οι αυξήσεις»

Συνταξιούχοι: «Μας εμπαίζει ο Μητσοτάκης» – «Ψίχουλα οι αυξήσεις»

Σκληρή κριτική σε βάρος του πρωθυπουργού ασκεί η ηγεσία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) χαρακτηρίζοντας «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ, «ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά από το βήμα της ΔΕΘ, μοίρασε ‘’ψίχουλα’’ στους συνταξιούχους.

Για άλλη μια φορά προσπάθησε να τους κοροϊδέψει. Για άλλη μια φορά τους αντιμετώπισε περίπου ως… ιθαγενείς, προσφέροντάς τους ‘’καθρεφτάκια’’ ως πολύ μεγάλα δώρα».

Ποιοι… δε θα λάβουν αυξήσεις

Όπως υποστηρίζει το ΕΝΔΙΣΥ, με βάση τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι δε θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις τους με το νέο έτος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, «ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι θα προκύψουν αυξήσεις για 1,5 εκατ. συνταξιούχους, που έχουν μικρή ή καθόλου προσωπική διαφορά. Οι αυξήσεις αυτές θα είναι στα επίπεδα του 6%, ίσως και λίγο παραπάνω, ανέφερε χαρακτηριστικά. Τη στιγμή που οι συνταξιούχοι χάνουν από την ανεξέλεγκτη και κερδοσκοπική ακρίβεια πάνω από 25% της αγοραστικής τους δύναμης. Όμως, οι συνταξιούχοι χρειάζονται ‘’εδώ και τώρα’’ αύξηση στο εισόδημά τους».

Επίσης, σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι θα δοθεί έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. πολίτες που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ανάμεσά τους, κατονόμασε και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Το επίδομα θα το λάβουν όσοι εισπράττουν μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις έως 800 ευρώ μικτά. Όπως αναφέρει το Δίκτυο, «ο κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος ότι βρίσκεται σε δεινή θέση, έσπευσε στην ομιλία του να καθησυχάσει τους υπόλοιπους συνταξιούχους, οι οποίοι δε θα λάβουν την παραμικρή αύξηση το 2023. Πρόκειται γι’ αυτό το 1 εκατ. των συνταξιούχων οι οποίοι ατύχησαν και έχουν υψηλή προσωπική διαφορά. Μια προσωπική διαφορά βέβαια, που η ΝΔ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει… Σε αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αύξηση στις συντάξεις τους με έμμεσο τρόπο. Δία της ταυτόχρονης κατάργησης (από 1.1.2023) της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Σημειώνεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία Αυγούστου του υπουργείου Εργασίας, εισόδημα μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ τον μήνα έχουν 906.376 συνταξιούχοι, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών, να λαμβάνει ποσά έως 1.200 ευρώ σε μηνιαία βάση.

«Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 35% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας» σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, η ηγεσία του οποίου συμπεραίνει ότι «άρα, σε αυτούς τους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αυξήσεις με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς, οι οποίες θα κυμαίνονται από 1,83 ευρώ έως και 11 ευρώ τον μήνα»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .