Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15

Σοβαρός κίνδυνος ολοκληρωτικού αφανισμού των μουριών στην Αθήνα

 Νέα Ανακοίνωση του Τομέα Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και του Τομεάρχη, Γιώργου Αποστολόπουλου για τον άμεσο κίνδυνο αφανισμού χιλιάδων μουριών στην Αθήνα.

Μερικές φορές μία περιβαλλοντική καταστροφή μπορεί να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και να μη γίνεται άμεσα αντιληπτή.

Οι μουριές, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ελληνικής χλωρίδας και των αστικών κέντρων που μόνο στο Δήμο Αθηναίων αριθμούν περίπου 25.000 δέντρα εξοντώνονται μαζικά. Αρκεί μία γρήγορη ματιά σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να γίνει ορατό το πρόβλημα, καθώς η ξήρανση ακόμα και ενός κλαδιού σηματοδοτεί το σύντομο θάνατο του δέντρου.

Η αιτία είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια, μία «ασθένεια» που οφείλεται στο ξενικό έντομο Xylotrechus chinensis. Ωστόσο παρά τις έγκαιρες εκκλήσεις μας σε Αυτοδιοικητικό επίπεδο για τη χρήση σκευασμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς.
Με αφορμή τις μουριές μάλιστα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για ανάλογο πλήγμα από μύκητες στα πλατάνια και στις λεύκες αλλά και από βακτήριο στα ελαιόδεντρα που ήδη πλήττει την Ιταλία και πιθανή έλευσή του θα είναι ολέθρια.
Παρακινούμε κάθε ευαίσθητο πολίτη να παρατηρήσει την περιβαλλοντική τραγωδία στους δρόμους της Πρωτεύουσας και να αφυπνιστεί. Αυτό δηλαδή που έπρεπε να είχαν κάνει εγκαίρως τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .