Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Food pass: Επίδομα τροφίμων 300 ευρώ για το super market – Ποιοι οι δικαιούχοι

σουπερ μαρκετ

Μια έκτακτη ενίσχυση ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε περίπου ένα εκατομμύριο δικαιούχους, το λεγόμενο food pass, ως ασπίδα για τις αυξήσεις στα τρόφιμα, ύψους 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στοχευμένο βοήθημα, θα είναι μία «ένεση» στις επιπτώσεις της ακρίβειας και θα καταβληθεί ως έκτακτο επίδομα μέχρι τα Χριστούγεννα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως είναι οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες και ώρες και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό που ετοιμάζει την ομιλία του και τις εξαγγελίες της ΔΕΘ.

Παράλληλα θα διατηρηθούν και θα αυξηθούν οι υπάρχουσες επιδοτήσεις στο ρεύμα και το αέριο. Μια από τις προτάσεις που συζητείται είναι η αύξηση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20%, με τη διεύρυνση των δικαιούχων. Δηλαδή εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών ορίων ώστε να συμπεριλάβει και εισοδήματα έως και 45.000 ευρώ τον χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, η βοήθεια που θα δοθεί φέτος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα υπερβεί σημαντικά τα 10 δις ευρώ, ενώ ένα τμήμα θα προέλθει από τον προϋπολογισμό και ένα τμήμα, μεγαλύτερο από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.