Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 5

Food Pass (κουπόνια τροφίμων) Ο πολίτης-επαίτης σε ένα μίγμα σοβιετικοποίησης και εξαφρικανισμού...

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

Με την ανακοίνωση των επερχόμενων κουπονιών τροφίμων (https://tinyurl.com/2ek3hfr9), προχωρά πλέον συστηματικά η κατάντια της μετατροπής των Ελλήνων πολιτών σε ήσυχους και υπάκουους ΕΠΑΙΤΕΣ, εν έτει 2022, σε μια υποτίθεται δυτική, δημοκρατική, ελεύθερη χώρα.
Κι όλα αυτά προς ικανοποίηση των καταπιεστικών και παρακμιακών επιδιώξεων μιας φράξιας πολιτικών νάνων της Ευρώπης. Παριστάνουν ότι μας προστατεύουν ενώ στην πραγματικότητα καταπιέζουν και απεμπολούν κάθε δικαίωμα αυτοδιάθεσης και ιδιωτικότητας, και κάθε δυνατότητα λήψης αυτόνομων αποφάσεων για τη ζωή μας, αφού μας μετατρέπουν σε εξαρτημένους του «γενναιόδωρου προνοιακού κράτους» (δήθεν). Ξεκίνησαν με την πανδημία, με μέτρα που προκάλεσαν την καταστροφή του αιώνα και που θα πληρώνουμε για χρόνια και με επιπλέον θανάτους. Εμφανίζονται όχι απλά αμετανόητοι, αλλά εφευρίσκουν εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς ως υποκινητές της διαφαινόμενης κοινωνικής έκρηξης (σημερινή ομιλία πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο - από twitter: https://tinyurl.com/mv4jzpad). Τέτοιες πρακτικές, μεθοδεύσεις και αντιλήψεις είχαν και εξέφραζαν μόνο ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος, και είναι σαφές πως δεν μπορεί να οφείλεται σε ανικανότητα όπως κάποιοι με αθώα αφέλεια υποστηρίζουν.
Η αναβίωση των απάνθρωπων συνθημάτων και της ιδεολογίας του μαλθουσιανισμού (https://en.wikipedia.org/wiki/Malthusianism) δεν οδηγεί απλά σε σοβιετικοποίηση της κοινωνίας.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΞΑΦΡΙΚΑΝΙΣΜΟ.
Το βιοτικό επίπεδο και η ποιότητα ζωής κατακρημνίζονται, επιστρέφοντας σε επίπεδα πολλών δεκαετιών πίσω. Κι όμως, οι εμπνευστές και υπεύθυνοι αυτής της καταστροφής ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΗΣΥΧΙΑ, ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ στο όνομα της “σταθερότητας”. Απειλούν μάλιστα όποιον αντιδρά με την ταμπέλα του ριζοσπαστικοποιημένου, ακροδεξιού, φασίστα, συνωμοσιολόγου και αρνητή, μια πρακτική που εξασκήθηκε με τεράστια επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και που είχε ξεκινήσει όμως ακόμη παλαιότερα, από τις πρώτες συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή.
Αυτός ο πολιτικός παρασιτισμός που πλέον κυριαρχεί στην Ευρώπη, ανήκει στα απόβλητα της ιστορίας. Απομένει μόνο να δούμε πότε θα κατανοήσει η πλειοψηφία των πολιτών ότι αυτή η ομάδα, των χειρότερων, των "μικρότερων" και των πιο ανίκανων πολιτικών "ηγετών-νάνων" στην ιστορία της Ευρώπης τον οδηγεί με αποκλειστικά δική της ευθύνη και με μαθηματική ακρίβεια, στον απόλυτο μαρασμό και τη φτωχοποίηση. Πολύ φοβάμαι ότι θα αργήσει η αντίδραση των πολιτών, διότι η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι πολύπλευρη, αφόρητη και βίαιη, εις το όνομα της “δημόσιας τάξης και της νομιμότητας”.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μεταμορφώνεται ταχύτατα σε “Ένωση Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών” (CECP)…

από facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .