Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14

Πέτρες στα νεφρά: Το laser δίνει την σύγχρονη λύση

Πέτρες στα νεφρά: Το laser δίνει την σύγχρονη λύση

Άλλη μια πρωτοπορία από την Ουρολογική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη του Μητέρα με Διευθυντή τον Δρ. Βεβελογιάννη Παναγιώτη, καθιστά την εξάλειψη των λίθων των νεφρών μια απόλυτα ασφαλή υπόθεση λίγων λεπτών, με την χρήση του Holmium Laser τελευταίας γενιάς.  

Με την γνωστή σφραγίδα της εμπειρίας και της γνησιότητας της ομάδας που εισήγαγε στην χώρα μας τις επαναστατικές τεχνικές Rezum και HoLEP που βοήθησαν εδώ και μια διετία εκατοντάδες άνδρες να απαλλαγούν από το θέμα του προστάτη τους με έναν ανώδυνο και αναίμακτο τρόπο, υιοθετείται πλέον ο παγκόσμιος χρυσός κανόνας για την εξάχνωση των λίθων του Ουροποιητικού με την καινοτόμο μέθοδο Laser Ενδοσκοπικής Λιθοτριψίας που μπορεί να αντιμετωπίσει λίθους κάθε θέσεως και μεγέθους με απόλυτη επιτυχία.

Παναγιώτης Βεβελογιάννης, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη και Λιθίασης του Μητέρα.  Ειδικευμένος στην ενδουρολογία στο Νew Jersey University of Medicine Hospital U.S.A.
Παναγιώτης Βεβελογιάννης, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη και Λιθίασης του Μητέρα.  Ειδικευμένος στην ενδουρολογία στο Νew Jersey University of Medicine Hospital U.S.A.

Η Ελάχιστα Παρεμβατική αυτή μέθοδος εκτελείται χωρίς τομές , με την βοήθεια μιας ελαχίστης διαμέτρου κάμερας η οποία εισέρχεται ανάδρομα μέσω του ουρητήρος και μπορεί να επισκεφθεί και τα πλέον δυσπρόσιτα μέχρι σήμερα σημεία του νεφρού. Έτσι με απ΄ ευθείας οπτική επαφή και εξαιρετική ακρίβεια εξαχνώνονται ( μεταπίπτουν δηλαδή από στερεά, σε αέρια κατάσταση) λίθοι ανεξαρτήτως μεγέθους και σκληρότητος, με έναν συνοπτικό τρόπο σε μια μόλις συνεδρία και υπό την επήρεια ελαχίστης ναρκώσεως, απελευθερώνοντας τον ασθενή αυθημερόν προς τις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς μετεγχειρητικό πόνο. 

Η αποφυγή του κατακερματισμού του λίθου σε συγκρίμματα, είναι ακριβώς και το γεγονός για το οποίο αποφεύγεται ο τραυματισμός του ουρητήρος λόγω της καθόδου των υπολειμμάτων όπως με τις παλαιότερες μεθόδους, ως επίσης και η αποφυγή εισαγωγής λαβίδων σύλληψης των τεμαχίων. Αντ΄ αυτού επιτυγχάνεται μια αναίμακτη και απόλυτη εξαέρωσις του λίθου, γι΄ αυτό και δεν χρειάζεται ο ασθενής να διακόψει πιθανή αντιπηκτική του αγωγή.

Η επέμβασις παρέχει εξαιρετική ασφάλεια, λόγω του επιφανειακού βάθους διείσδυσης του Laser και αποφυγής θερμικής βλάβης στους παρακειμένους ιστούς. Θα πρέπει να εκτελείται μόνον σε πιστοποιημένα κέντρα που διαθέτουν την εμπειρία και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας .

Η εγγύηση και η εξειδίκευση της ομάδος στην Ουρολογική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη καθώς και η πληθώρα περιστατικών των ασθενών που ανέκτησαν την ποιότητα της ζωής τους, ενισχύει  και την εμπιστοσύνη του κόσμου προς αυτές  τις μη παρεμβατικές μεθόδους θεραπείας της λιθίασης και του προστάτη , με στατιστικά εφάμιλλα των κέντρων του εξωτερικού, στα πλαίσια των καλών υπηρεσιών της Ιατρικής διεθνώς. https://youtu.be/9kTbocYpHuo 

Info: Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Τμήματος Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη στα τηλέφωνα : 6989933802. Ιστοσελίδα: https://www.veveloyiannis.gr/.

Ο Παναγιώτης Βεβελογιάννης είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στην ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο ατμού (Rezum) για τον προστάτη και πιστοποιημένος από την Boston Scientific Αμερικής, για την εκτέλεση της μεθόδου στην Αθήνα. Έχει συμβάλλει στην καθιέρωση του Holmium Laser για τη θεραπεία του προστάτη και των λίθων, εφαρμόζοντας τις μεθόδους HOLEP προστάτου και RIRS ενδοσκοπικής Laser λιθοτριψίας ως επεμβάσεις εκλογής στην Αθήνα. Είναι μέλος της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .