Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ζήτω το έπος του 1940!!

 

Ζήτω το έπος του 1940!!
Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος *  

Τιμή και δόξα στους ήρωες της εποποιΐας του 1940 που γαλουχημένοι με  την αξία του πατριωτισμού και τα ιδανικά της ελευθερίας, καθώς  και της ανεξαρτησίας, είτε έπεσαν μαχόμενοι στα πεδία των μαχών της Πίνδου, είτε έμειναν ανάπηροι! Ανάμεσα σε αυτούς  ήταν και ο παππούς μου Βασίλειος Γκατζής, ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο,  κάτοικος Μυρίνης Καρδίτσας και  υιός του ιερέα Δημητρίου Γκατζή!  

 Οι Έλληνες με τον ηρωισμό και με την αυταπάρνησή τους, καθώς  και με τη σημαντική βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου κατατρόπωσαν τους Ιταλούς γράφοντας μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού έθνους! Ας αποτελέσει το αξιοθαύμαστο παράδειγμά τους εφαλτήριο εθνικής αναγέννησης και αφύπνισης για την ελληνική κοινωνία – ειδικά τη νεολαία-που αντιμετωπίζει κρίση ηθικών αξιών και μιμείται λανθασμένα πρότυπα! Ζήτω το έπος του 1940! Εν κατακλείδι, ορθώνουμε το ανάστημά μας και κρατάμε ψηλά την  ελληνική σημαία Έλληνες και Ελληνίδες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.