Πέμπτη, Οκτωβρίου 6

Πότε ξεκινάει ο Δακτύλιος στην Αθήνα το 2022

Πότε ξεκινάει ο Δακτύλιος στην Αθήνα το 2022 – Επιστρέφει στο κέντρο με περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων

Δακτύλιος 2021: Το σήμα για κυκλοφορία εντός στο daktylios.gov.gr Απεργία 18/2 Μετρό ΗΣΑΠ Λεωφορεία Τρόλεϊ - Χωρίς Δακτύλιο η ΑΘήνα ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ - Αθήνα: Επιστρέφει από σήμερα και στην Αττική 

 Έπειτα από ένα «καλοκαιρινό διάλειμμα», ο Δακτύλιος θα επιστρέψει στο κέντρο της Αθήνας, εισάγοντας περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η έναρξη του Δακτυλίου είναι απόφαση του υπουργείου μεταφορών και δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία που επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά.

Για παράδειγμα πέρυσι είχε ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου, ενώ το 2019 ήταν σε ισχύ από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πότε ξεκινάει ο Δακτύλιος στην Αθήνα το 2022

Φέτος η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου.

Η εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων (μονά-ζυγά) δεν επηρεάζει τα ηλεκτρικά, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου, τα υβριδικά, αλλά και τα κατηγορίας Euro 6 εφόσον αυτά εκπέμπουν κάτω από 120 γρμ. CO2/ χλμ.

Δακτύλιος: Πώς εκδίδω το σήμα κυκλοφορίας

Οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων, για να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στον Δακτύλιο, πρέπει να εκδώσουν το ειδικό σήμα μέσω του gov.gr

Θα χρειαστούν:

  • Tους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • Tον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος
  • Tον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη/εταιρίας που ανήκει το όχημα
Πότε ξεκινάει ο Δακτύλιος στην Αθήνα το 2022

Δακτύλιος: Οι αλλαγές που φέρνει η υπουργική απόφαση

Σημειώνεται πως η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για τα κριτήρια ελεύθερης μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε ο νέος τρόπος υπολογισμού των μέσων εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα, φέρνει αλλαγές στο περιβαλλοντικό και κυκλοφοριακό μέτρο του Δακτυλίου.

Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση αλλάζει τα όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα CΟ2, ενώ προβλέπει ορισμένες προσθήκες στις εξαιρέσεις, αλλά και διευκολύνσεις για ειδικές κατηγορίες πολιτών.

 /armyvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .