Πέμπτη, Οκτωβρίου 6

Μουντιάλ 2022: Κλειστά σχολεία και τηλεργασία την περίοδο των αγώνων

Το Κατάρ αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία και να επιβάλει τηλεργασία την περίοδο διεξαγωγής του Μουντιάλ 2022, λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών.

Μουντιάλ 2022: Κλειστά σχολεία και τηλεργασία την περίοδο των αγώνων
pixabay.com

Τηλεργασία και μειωμένες ώρες διδασκαλίας στα σχολεία προγραμματίζει να επιβάλλει το Κατάρ, την περίοδο διεξαγωγής του Μουντιάλ 2022 (20/11-18/12) καθώς η μεγάλη εισροή επισκεπτών αναμένεται να επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους θα πρέπει να δουλεύουν από το σπίτι και τα σχολεία θα μειώσουν το ωράριο δύο εβδομάδες πριν το τουρνουά ενώ θα παραμείνουν κλειστά για ένα χρονικό διάστημα.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια φίλαθλοι θα βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους εθνική ομάδα, αριθμός που πλησιάζει το 50% του πληθυσμού της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι η κυκλοφορία κατά τις ώρες αιχμής θα είναι… αδύνατη. Αναφέρεται ότι τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα έχουν μειωμένο ωράριο, μόνο μέχρι το μεσημέρι μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 17 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα παραμείνουν κλειστά για όλη την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τουλάχιστον μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου επικοινωνίας της κυβέρνησης του Κατάρ, Μοχάμεντ Αλ Χάτζρι, δήλωσε ότι: «Τα μέτρα αποφασίστηκαν αφού λήφθηκαν υπόψη το δημόσιο συμφέρον και η προετοιμασία του κράτους για τη διοργάνωση του τουρνουά».

Επίσης σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το Κατάρ έχει δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο μεταφορών για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες επισκεπτών, πολιτών και ομάδων κατά την διάρκεια του τουρνουά. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή οδών ταχείας κυκλοφορίας και ενός συστήματος μετρό που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019.

Μεγάλο πρόβλημα είναι και η διαμονή, καθώς ο μεγάλος αυτός αριθμός επισκεπτών δεν «χωράει» στα ξενοδοχεία… Ο αριθμός των καταλυμάτων και οι τιμές τους στο μικρό εμιράτο του Κόλπου ανησυχούν τους φιλάθλους, αλλά ο Ομάρ Αλ Τζάμπερ, υπεύθυνος για τη στέγαση στην Ανώτατη Οργανωτική Επιτροπή γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει «1.000 παραδοσιακές σκηνές Βεδουίνων» στην έρημο, για να φιλοξενήσει επισκέπτες. Σημειώνεται ότι οι καταυλισμοί θα έχουν ηλεκτρισμό μέσω γεννητριών, τρεχούμενο νερό και αποχέτευση, αλλά δεν θα έχουν κλιματισμό, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι θα λειτουργήσει επίσης πολυτελής κατασκήνωση 200 σκηνών.

Όλες οι επιλογές διαμονής είναι διαθέσιμες σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα που έχει ανοίξει συμπεριλαμβανομένων των προκατασκευασμένων «χωριών», πρόσθεσε το στέλεχος της Οργανωτικής Επιτροπής. Επίσης αρκετά διαμερίσματα, βίλες και καμπίνες σε δύο κρουαζιερόπλοια αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Ντόχα συγκαταλέγονται ανάμεσά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .