Πέμπτη, Οκτωβρίου 6

Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε «στα σκυλιά» τον ανιψιό του (PODCAST)

Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε «στα σκυλιά» τον ανιψιό του (PODCAST)

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στους Sunday Times ήταν καλή, με όποιον τρόπο και αν κλείνονται αυτές οι συνεντεύξεις (συνήθως με τη διαμεσολάβηση εταιριών δημοσίων σχέσεων).

Αξίζουν τα όποια έξοδα αφού ενισχύουν εκτός από το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη (που σε αυτές τις συνεντεύξεις είναι καλός) και την εικόνα της χώρας.

Αλλά ο πρωθυπουργός κατάφερε να ακυρώσει τα θετικά.

Με το παιδαριώδες επιχείρημα της «σφήνας» που δήθεν μπήκε μυστηριωδώς από κάποιους για να χαλάσει τη μετεκλογική συνεργασία του με τον Ανδρουλάκη.

Όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πριν από τρεις εβδομάδες στη ΔΕΘ είχε χρησιμοποιήσει το επιχείρημα του «βουτύρου».

Ισχυριζόμενος ότι η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ άπλωσε βούτυρο στο ψωμί του Ανδρουλάκη ο οποίος έτσι και αλλιώς είχε αποφασίσει (πριν από τις υποκλοπές) να μη συνεργαστεί μαζί του μετεκλογικά.

Όταν υπάρχει το «βούτυρο» δε μπορεί ταυτόχρονα να υπάρχει και η «σφήνα».

Αλλά μπορεί να υπάρχει «δηλητήριο».

Όταν δηλώνεις (στους Sunday Times!) ότι «απέπεμψες» τον ανιψιό σου, αυτό το δηλητήριο είναι ενδεικτικό του τρόπου άσκησης της εξουσίας σου αφού έτσι τον ρίχνεις οριστικά «στα σκυλιά».

Ίσως αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό από τη σφήνα και το βούτυρο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .