Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Έτσι θα μειώσετε έξοδα θέρμανσης και λογαριασμούς ρεύματος έως και 20%. Ένας απλός τρόπος για να κάνετε οικονομία στη θέρμανση

ΛΕΦΤΑ

Καθώς πλέον βρισκόμαστε στο κατώφλι του χειμώνα, η ανησυχία σχετικά με τα έξοδα της θέρμανσης μεγαλώνει, λαμβάνοντας υπόψη και τις εκτιμήσεις των ειδικών σε σχέση με τις προβλεπόμενες τιμές του πετρελαίου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού μας και να ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα στη θέρμανση, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε καθαρίζοντας

σωστά το καλοριφέρ μας, καθώς και αποφεύγοντας ένα πολύ κοινό λάθος που κάνουμε με το καλοριφέρ.

Παράλληλα, κάτι που μάλλον αποτελεί πλέον κοινό τόπο είναι ο βασικός ρόλος της μόνωσης στην διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του σπιτιού, χωρίς να γίνεται σπατάλη ενέργειας.

Εντούτοις, αυτό που ίσως δε γνωρίζατε είναι πως τα παράθυρα οφείλονται για το 40% της συνολικής απώλειας θερμότητας σε ένα σπίτι, σύμφωνα με την ενεργειακή ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, «Energy.Gov».

Ο απλός τρόπος για να μειώσετε τους λογαριασμούς της θέρμανσης έως και 20%

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να λύσουμε το πρόβλημα της απώλειας θέρμανσης μέσω των παραθύρων, χρησιμοποιώντας χοντρές κουρτίνες καλής ποιότητας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», κλείνοντας τις κουρτίνες μας μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 15%.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να επιλέξετε υφασμάτινα ρολά σκίασης (στόρια), τα οποία εάν έχουν «αεροστεγή» εφαρμογή, μπορούν να μειώσουν την απώλεια θερμότητας ακόμα και κατά 20%. Τα στόρια αυτά είναι επίσης χρήσιμα και κατά τους θερινούς μήνες, όταν θέλετε να κρατήσετε μέσα στο σπίτι τη δροσιά του κλιματιστικού.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.