Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Σταϊκούρας: Στο 7% η αύξηση στις συντάξεις από το 2023 - Αφορά 1,5 εκατ. συνταξιούχους

 Στις χαμηλές συντάξεις χηρείας των 400 ευρώ ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο του Δημοσίου οι συντάξεις αυξάνονται!

Staikouras

Αλλο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα ωφεληθούν και θα δουν αύξηση από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών

Η εκτίμηση είναι ότι η αύξηση στις συντάξεις από το 2023 θα φτάνει το 7% και θα αφορά σε σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους θα είναι 7%, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα και τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το κόστος για τον προϋπολογισμό θα φτάσει τα 830 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι άλλο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα ωφεληθούν και θα δουν αύξηση από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς.

Συνολικά, όπως είπε, το κόστος από τις αυξήσεις στις συντάξεις θα φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ και θα αφορά σε μόνιμη βελτίωση από το 2023.


Για την επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα δοθεί τον Δεκέμβριο και θα έχει κόστος 500 εκατ.ευρώ, τα μισά από τα οποία θα αφορούν σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Η επιταγή ακρίβειας θα αφορά δικαιούχους ΟΠΕΚΑ, χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μακροχρόνια ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .