Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Μαζικά νέο «τρικ» στα ελληνικά σούπερ μάρκετ-Υψηλότερες τιμές σε μικρότερες συσκευασίες


Μια νέα τάση παρατηρείται όλο και περισσότερο στα σούπερ μάρκετ, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, και με τους καταναλωτές να πιέζονται. Και ενώ το καλάθι της νοικοκυράς, συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα οι πολίτες αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες.

Τι κάνουν όμως για να μην «φαίνονται» οι αυξήσεις στις τιμές προϊόντων;

Μπορεί στα ράφια του σούπερ μάρκετ να εμφανίζονται τα ίδια προϊόντα αλλά διακρίνονται σε μικρότερες συσκευασίες.

Σε τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα, αυτό που αλλάζει είναι η ποσότητα. Αν και οι πολίτες πληρώνουν τα ίδια, αγοράζουν μικρότερη ποσότητα.

Σε αυτό το κλίμα, οι καταναλωτές, τον τελευταίο καιρό, βρίσκουν όλο και περισσότερα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ σε μικρότερες συσκευασίες, τη  στιγμή που η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά, η «συρρίκνωση του πληθωρισμού», όπως λέγεται, είναι ένα τέχνασμα που εφαρμόζουν όλο και περισσότερες βιομηχανίες για μεγαλύτερο κέρδος.

Οι σοκολάτες στα ράφια του σούπερ μάρκετ μικραίνουν, οι συσκευασίες του καφέ είναι πιο ελαφριές, οι δόσεις που αναγράφονται στα κουτιά απορρυπαντικών γίνονται λιγότερες.

Εκτός όμως, από το τρικ των μικρότερων ποσοτήτων, οι καταναλωτές ενδεχομένως να έρθουν αντιμέτωποι και με νέες ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα διατροφής.

από iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .