Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

Καλύτερα να τα αποφεύγεις: Τα 7 λάθη που κάνεις και εσύ όταν φτιάχνεις καφέ

stigmiaios-kafes

Ο καφές είναι ένα δημοφιλές ρόφημα και η παρασκευή του φαίνεται σαν μια αρκετά απλή δουλειά.
Ωστόσο, γιατί αν τον φτιάξεις στο σπίτι δεν είναι το ίδιο με το να πηγαίνεις στην καφετέρια της περιοχής σου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, καθώς λάθη γίνονται συνήθως από τους λάτρεις του καφέ παντού που επηρεάζουν το αποτέλεσμα τους.


Η εξοικείωση με την τέχνη της παρασκευής καφέ αφορά λιγότερο τα φανταχτερά gadget και περισσότερο την τεχνική σου.

Ένας υπέροχος πρωινός καφές μπορεί να είναι μια καθημερινή πραγματικότητα αν αποφύγεις τα πιο συνηθισμένα λάθη, που θα δεις παρακάτω:

1. Βάζεις τον καφέ σε ένα κρύο φλιτζάνι

Εάν ρίξεις τον καφέ σου σε ένα κρύο φλυτζάνι, το περιεχόμενο δεν θα διατηρήσει μια ζεστή θερμοκρασία για πολύ. Προθερμαίνοντας το φλιτζάνι σου, ο καφές θα παραμείνει ζεστός για πολύ περισσότερο.

2. Χρησιμοποιείς παλιούς κόκκους

Για καλύτερη γεύση, χρησιμοποίησε κόκκους που έχουν ψηθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Βεβαιώσου ότι έχεις ελέγξει την ημερομηνία που βρίσκεται συνήθως σε μια ετικέτα ή σφραγίδα στο πακέτο. Οι μπαγιάτικοι κόκκοι θα χάσουν τη φυσική ουσία που μπορείς να βρεις στους φρέσκους κόκκους, με αποτέλεσμα έναν πολύ πιο ήπιο καφέ.

3. Χρήση νερού που δεν είναι φρέσκο

Όταν παρασκευάζεις καφέ, θα πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψη την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείς, καθώς παίζει μεγάλο ρόλο. Το νερό της βρύσης περιέχει μέταλλα και χημικές ουσίες που μπορούν να κάνουν τον καφέ σου πικρό. Τόσο το σκληρό όσο και το μαλακό νερό μπορούν να αλλάξουν τη γεύση και το άρωμα του καφέ σου. Για απαλή γεύση, χρησιμοποίησε πάντα καθαρό ή φιλτραρισμένο νερό.

4. Δεν καθαρίζεις σωστά τον εξοπλισμό παρασκευής καφέ

Η παρασκευή καφέ περιλαμβάνει τη χρήση διαφορετικού εξοπλισμού και εργαλείων. Είναι πολύ σημαντικό να τα καθαρίζεις τακτικά για να διασφαλίζεις ότι ο καφές σου είναι φρέσκος. Αυτό φαίνεται σαν μια απλή διαδικασία, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ακίνδυνο να καθαρίσεις τον εξοπλισμό αμέσως πριν τον ξαναχρησιμοποιήσεις, αλλά είναι σημαντικό να καθαρίσεις τον εξοπλισμό αμέσως μόλις τον χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις τα λίπη και τα λάδια που υπάρχουν στον καφέ, που μπορεί να αφήσουν πικρή γεύση αν δεν αφαιρεθούν.

5. Η αναλογία νερού προς καφέ

Η αναλογία καφέ προς νερό είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις για να πετύχετε τον τέλειο καφέ, και καθορίζει επίσης τη δύναμή του. Ο γενικός «χρυσός» κανόνας είναι 2 κουταλιές της σούπας καφέ για 180ml νερό. Αυτό μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις μεμονωμένες γευστικές προτιμήσεις.

6. Δεν χρησιμοποιείς αρκετό καφέ

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μικρότερη ποσότητα καφέ ανά φλιτζάνι από την απαιτούμενη, και αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως η προσπάθεια εξάντλησης πόρων. Αυτό όμως μπορεί να κάνει τον καφέ σου πικρό και υδαρή. Εάν θέλεις ο καφές σου να μην είναι τόσο δυνατός, πρόσθεσε περισσότερο ζεστό νερό σε αντίθεση με την παρασκευή με λιγότερους κόκκους. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις έντασης, γι’ αυτό κάνε πειραματισμούς για να βρεις τη γεύση που σου ταιριάζει.

7. Κάλυψη της πικρής γεύσης

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν τον καφέ τους με γάλα και ζάχαρη για να αποφύγουν την «πικρή» γεύση, αλλά στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει μόνο εάν ο καφές παρασκευάζεται λανθασμένα! Πολλοί άνθρωποι εννοούν ότι ο καφές είναι πολύ δυνατός για τις προτιμήσεις τους όταν τον χαρακτηρίζουν πικρό. Δοκίμασε έναν φρεσκοαλεσμένο ή τέλεια παρασκευασμένο καφέ χωρίς πρόσθετα (και θερμίδες) και μπορεί να μην νιώσεις την επιθυμία να προσθέσεις γάλα ή ζάχαρη. Θα εκπλαγείς όταν συνειδητοποιήσεις ότι η πικρή γεύση που προσπαθείς να καλύψεις δεν υπάρχει πια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .