Σάββατο, Οκτωβρίου 15

Ένας νεκρός και μία αγνοούμενη στην Αγία Πελαγία

 Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΠΝΙΞΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 112 ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ένας νεκρός και μία αγνοούμενη στην Αγία Πελαγία

Τραγωδία στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε την Κρήτη.

Ένας 50χρονος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και σφήνωσε στο κανάλι αντιπλημμυρικού έργου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ενώ η συνεπιβάτης του αγνοείται. Στην επιχείρηση εντοπισμού τους συμμετέχουν και δύτες, με τις έρευνες να επεκτείνονται και στη θάλασσα.  

O φωτογράφος Κωνσταντίνος Βεργάκης πήγε στην περιοχή με την γυναίκα που αγνοείται για να καθαρίσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια των οποίων ήταν ιδιοκτήτης. Την ώρα που ξέσπασε η καταιγίδα, μιλούσε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του, αλλά η συνομιλία τους διακόπηκε. Ήταν η στιγμή που το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τον χείμαρρο με αποτέλεσμα ο ίδιος να χάσει τη ζωή του. 

Ο Κωνσταντίνος Βεργάκης
Ο Κωνσταντίνος Βεργάκης

Ο σύζυγος της αγνοούμενης δήλωσε στην ιστοσελίδα neakriti.gr: «Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν. Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα. Ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο». 

Δείτε τις δηλώσεις του:  

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.  

 

Οι δρόμοι της Αγίας Πελαγίας είχαν μετατραπεί από το πρωί του Σαββάτου σε ποτάμι εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει σημεία της Κρήτης. 

Τα νερά έχουν μπει σε καταστήματα και σπίτια, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές. 

Απεγκλωβισμός γυναίκας από αυτοκίνητο στη Λυγαριά

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες από το πρωί του Σαββάτου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κρήτη. Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί, εκτός από την Αγία Πελαγία, και στη Λυγαριά, όπου αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από την ορμή των νερών και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας.

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό Άξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις. Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών. Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία. Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων. 

Μήνυμα του 112 στο Λασίθι

Μήνυμα από το 112 εστάλη από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει εδώ και ώρες τον νομό Ηρακλείου κινείται ανατολικότερα, και δεν αποκλείεται να χτυπήσει και στο Λασίθι με την ίδια ένταση. 

Προς το παρόν, προβλήματα στο οδικό δίκτυο καταγράφονται στη Σητεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη, όσο και περιφερειακά, έχει προκληθεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα να καταγράφονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ https://www.zougla.gr/greece/article/enas-nekros-ke-dio-agnoumeni-stin-agia-pelagia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .