Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Λευκορωσία μπαίνει στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας!


Η Μόσχα σήμερα κατέστρεψε τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές – Χωρίς ρεύμα και ζεστό νερό Χάρκοβο, Κίεβο και Λβιβ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, κάτι που σημαίνει ότι η Λευκορωσία εισέρχεται στο πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας και αυτό μόνο άσχημα νέα είναι για τους Ουκρανούς και το ΝΑΤΟ:

Η νέα επίθεση που σχεδιάζεται από τα σύνορα της Λευκορωσίας, δυτικότερα από τον άξονα επίθεσης του περασμένου Φεβρουαρίου, αυτή την φορά θα έχει και τουλάχιστον πέντε Ταξιαρχίες Λευκορώσων μαζί της συνολικής δύναμης 10.000 ανδρών.

Τι δήλωσε ο ηγέτης της χώρας Α.Λουκασένκο:

«Σε σχέση με την επιδείνωση στα δυτικά σύνορα του κράτους της Ένωσης (σ.σ. Ρωσίας-Λευκορωσίας), συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή στρατιωτική μονάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Όλα αυτά σύμφωνα με τα πρωτόκολλα

μας. Εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο σημερινό επίπεδο, όπως είναι τώρα, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε την ισχύ των κρατών της Ένωσης.

Πρόκειται καθαρά για αμυντική κίνηση καθώς γίνονται προετοιμασίες επίθεσης στη χώρα μας από νατοϊκά κράτη.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας δεν θα το επιτρέψουν αυτό».

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις σήμερα έπληξαν ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας με αποτέλεσμα ολόκληρες πόλεις πλέον να μην έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε ζεστό νερό.

Δεν υπάρχει ζεστό νερό στην πόλη Λβιβ, δυτικά του Κιέβου, μετά τo ρωσικό χτύπημα, ενώ το Κίεβο έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα στην ηλεκτροδότησή του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εκτός του Κιέβου, αντιμετωπίζει την τελευταία ώρα το Χάρκοβο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας έχει δεχθεί ένα δεύτερο κύμα πυραύλων που χτύπησαν ως επί το πλείστον κρίσιμες υποδομές (υδροηλεκτρικοί σταθμοί κ.α.).

Ως εκ τούτου ολόκληρη η πόλη έχει μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται και στην κινητή τηλεφωνία.

Τα τρένα του προαστιακού με τη σειρά τους τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Εν μέσω των ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι φυγαδεύτηκε επειγόντως σε μυστικό καταφύγιο στην δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

Μία από τις πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο συνέβη κοντά στο κτίριο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στην Βλαντιμίρσκαγια!

 Όπως αναφέρεται το γραφείο του Ζελένσκι βρίσκεται κοντά, κάτι το οποίο τονίζει και ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας

Οι εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα έρχονται μια ημέρα μετά τη δήλωση Πούτιν περί «τρομοκρατικής ενέργειας» για την ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς και γι αυτό ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως την ουκρανική SBU.

pronews.gr

 triklopodia.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .