Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

Τραμπ προς τους λεχρίτες του CNN: Αποδείξτε ότι λέω ψέματα για την νοθεία στις εκλογές. Τολμούν;


Της
Venus Upadhayaya

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μήνυσε το CNN για συκοφαντική δυσφήμιση στις αρχές της εβδομάδας, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ότι τo μέσo ενημέρωσης θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί του για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020 είναι ψευδείς.

Το CNN είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς του Τραμπ «μεγάλο ψέμα», έναν όρο που ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι επινοήθηκε από τους παρουσιαστές για να δυσφημίσουν τη φήμη του.

Μιλώντας στους παρουσιαστές Τζον Σόλομον και Αμάντα Χεντ στην εκπομπή του δικτύου Real America’s Voice “Just The News No Noise” στις 5 Οκτωβρίου, ο Τραμπ είπε ότι το CNN θα πρέπει να «αποδείξει το μεγάλο ψέμα».

«Λένε ό,τι τους έρχεται στο μυαλό. Μιλάνε για το μεγάλο ψέμα. Είπα, λοιπόν, αποδείξτε το μεγάλο ψέμα. Το μεγάλο ψέμα δεν είναι καθόλου μεγάλο ψέμα. Το μεγάλο ψέμα είναι το αντίθετο», δήλωσε ο Τραμπ.

«Όλα τα στατιστικά στοιχεία – έχουμε τα πάντα. Δυστυχώς, δεν είχαμε δικαστές που να θέλουν να τα εξετάσουν. Δεν θέλουν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο πρώην πρόεδρος κατέθεσε αγωγή κατά του CNN τη Δευτέρα, ισχυριζόμενος δυσφήμιση και ζητώντας αποζημίωση ύψους 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Και έτσι κάναμε μήνυση στο CNN για πολλά χρήματα και θα δούμε πώς θα πάει. Νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», δήλωσε ο Τραμπ.

Η 29σέλιδη αγωγή, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, κατηγορεί το CNN ότι «προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την τεράστια επιρροή του -δήθεν ως “αξιόπιστη” πηγή ειδήσεων» για να δυσφημίσει τον Τραμπ «με σκοπό την πολιτική του ήττα».

Η προσπάθεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα το CNN να διεκδικήσει τα εύσημα για «[την] απομάκρυνση του Τραμπ» στις προεδρικές εκλογές του 2020, ανέφεραν οι δικηγόροι του Τραμπ στην αγωγή (pdf) προσθέτοντας ότι η «συκοφαντική δυσφήμιση» εναντίον του Τραμπ έχει κλιμακωθεί μόνο τους τελευταίους μήνες επειδή το CNN φοβάται την προεδρική εκστρατεία του Τραμπ για το 2024.

«Το CNN έχει λάβει τον φοβερό χαρακτηρισμό “Pants on Fire!” από το PolitiFact για τις ιστορίες του που συγκρίνουν τον Τραμπ με τον Χίτλερ», ανέφεραν οι δικηγόροι.

Αναφέρονταν σε δύο ψυχιάτρους που συζητούσαν για την κάλυψη του Τραμπ στο πρόγραμμα “Reliable Sources” του CNN που έχει πλέον καταργηθεί. Ο Άλεν Τζέιμς Φράνσις, ο επίτιμος πρόεδρος του τμήματος ψυχιατρικής και επιστημών συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Ντιουκ, είχε πει στην εκπομπή: «Ο Τραμπ είναι τόσο καταστροφικό πρόσωπο σε αυτόν τον αιώνα όσο ήταν ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο Μάο στον προηγούμενο αιώνα. Μπορεί να είναι υπεύθυνος για πολλά περισσότερα εκατομμύρια θανάτους από ό,τι εκείνοι. Πρέπει να περιοριστεί, αλλά πρέπει να περιοριστεί επιτιθέμενος στις πολιτικές του, όχι στο πρόσωπό του».

Το Politifact, ένας ιστότοπος ελέγχου των γεγονότων που λειτουργεί από το Ινστιτούτο Poynter Institute of MediaStudies είχε κάνει έναν έλεγχο των γεγονότων στον ισχυρισμό και τον βαθμολόγησε ως “Pants on Fire” στο “Truth-O-Meter” του, που σημαίνει ότι «η δήλωση δεν είναι ακριβής και κάνει έναν γελοίο ισχυρισμό».

Οι δικηγόροι του Τραμπ δήλωσαν ότι «[ε]νας από τους πιο διαδεδομένους συσχετισμούς μεταξύ [του Τραμπ] και του Χίτλερ που χρησιμοποίησε το CNN είναι η χρήση του όρου “Μεγάλο ψέμα” σε σχέση με τις δηλωμένες ανησυχίες του ενάγοντος σχετικά με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας για τις προεδρικές εκλογές του 2020».

«Το “Μεγάλο ψέμα” είναι μια άμεση αναφορά σε μια τακτική που χρησιμοποίησε ο Αδόλφος Χίτλερ και εμφανίζεται στο Mein Kampf του Χίτλερ», έγραψαν.

Σύμφωνα με υποσημείωση της αγωγής, οι δικηγόροι του Τραμπ είχαν νωρίτερα επικοινωνήσει με το CNN τον Ιούλιο με ειδοποίηση για την επικείμενη δικαστική διαμάχη και είχαν ζητήσει από τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να αναφέρονται στα σχόλια του Τραμπ για τις εκλογές του 2020 ως «ψέματα». Ωστόσο, το CNN απέρριψε το αίτημά του και δήλωσε: «Δεν προσδιορίσατε ούτε μία ψευδή ή δυσφημιστική δήλωση στην επιστολή σας».

Το 2019, οι δικηγόροι του Τραμπ είχαν επίσης στείλει επιστολή στο CNN με την οποία απειλούσαν να υποβάλουν μήνυση και να ζητήσουν «σημαντική» πληρωμή, αλλά το CNN την απέρριψε ως «κόλπο δημοσίων σχέσεων».

Το CNN δεν έχει απαντήσει σε προηγούμενα αιτήματα των Epoch Times για σχόλια και τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμη προβεί σε καμία δημόσια δήλωση σχετικά με την πρόσφατη αγωγή του Τραμπ.

Πηγή: theepochtimes.gr

 /theflagreport.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .