Τετάρτη, Οκτωβρίου 19

Αυτοί οι χυμοί καθυστερούν τη γήρανση!


Ένας χυμός είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να πάρετε ορισμένα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας και τα οποία μπορεί να μην τα λαμβάνετε σε καθημερινή βάση.

Πολλοί χυμοί στα καταστήματα περιέχουν υψηλά επίπεδα πρόσθετης ζάχαρης. Όμως μπορείτε να βρείτε ή να στύψετε φρέσκους ​​χυμούς που είναι 100% φυσικοί, χωρίς πρόσθετα και που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς.

Μάλιστα, ορισμένοι χυμοί μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και βοηθούν τον οργανισμό σας, καθώς βιώνει αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία.

Οι παρακάτω χυμοί ξεχωρίζουν για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες:

Χυμός από ρόδι

Τα ρόδια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες, που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής, στην καταπολέμηση του καρκίνου και στην μείωση της υπέρτασης. Εκτός από αυτά τα οφέλη, τα ρόδια είναι επίσης γνωστό ότι έχουν μοναδική επίδραση στα γηρασμένα κύτταρα του οργανισμού.

Μετά την ηλικία των 50 ετών, τα κύτταρά σας χάνουν σταδιακά την ικανότητά τους να ανακυκλώνουν τα μιτοχόνδρια. Αυτό επηρεάζει άμεσα τη δύναμη των μυών. Όχι μόνο αυτό, αλλά εάν το σώμα σας δεν είναι σε θέση να ανακυκλώσει τα μιτοχόνδρια αρκετά γρήγορα, μπορεί να συσσωρευτούν και να αυξήσουν τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, όπως η νόσος του Πάρκινσον.

Τα ρόδια περιέχουν ένα μόριο που το μικροβίωμα του εντέρου σας μετατρέπει σε κάτι που ονομάζεται ουρολιθίνη Α. Πρόκειται για μια ένωση που βοηθάει στην ανακύκλωση των μιτοχονδρίων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε ορισμένα άτομα το μικροβίωμα του εντέρου δεν είναι σε θέση να μετατρέψει αυτήν την ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι ο χυμός ροδιού δεν θα έχει μεγάλη επίδραση.

Χυμός από καρότο

Τα καρότα περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία σας καθώς μεγαλώνετε. Για παράδειγμα, τα καρότα είναι πλούσια σε λουτεΐνη, η οποία είναι γνωστό ότι βοηθά στη βελτίωση της υγείας των ματιών και του εγκεφάλου.

Τα καρότα είναι πλούσια σε ένα άλλο αντιοξειδωτικό που ονομάζεται βήτα καροτίνη, το οποίο είναι ένα αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται στο σώμα για να μετατραπεί σε βιταμίνη Α. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention διαπίστωσε ότι η βήτα καροτίνη μπορεί να έχει την ικανότητα να συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη σε νεαρότερους άνδρες.

Χυμός από παντζάρια

Μερικοί τον λατρεύουν, άλλοι τον μισούν, αλλά ο χυμός παντζαριού είναι ένα ισχυρό ρόφημα που βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Redox Biology διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν χυμό παντζαριών είχαν πιο έντονα επίπεδα ενός συγκεκριμένου τύπου βακτηρίων που βοηθά στη γνωστική και αγγειακή υγεία. Παρουσίασαν επίσης πτώση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης μετά την κατανάλωση του χυμού από παντζάρια.

Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στην υψηλή συγκέντρωση νιτρικών αλάτων που βρίσκονται στα παντζάρια, τα οποία είναι χρήσιμα για τη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία καθώς μεγαλώνετε.

Χυμός από γκρέιπφρουτ

Τα καροτενοειδή είναι ενώσεις που δίνουν στα φρούτα και τα λαχανικά το φυσικό τους χρώμα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα καρότα περιέχουν ένα είδος καροτενοειδούς που βοηθά στην επιβράδυνση της γήρανσης. Τα ροζ γκρέιπφρουτ περιέχουν επίσης ένα καροτενοειδές, που ονομάζεται λυκοπένιο.

Το λυκοπένιο (το οποίο βρίσκεται επίσης στις ντομάτες και το καρπούζι) είναι γνωστό ότι έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και έχει ακόμη βρεθεί ότι βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food Science & Nutrition διαπίστωσε ότι το λυκοπένιο είχε “αναζωογονητικές” επιδράσεις στο δέρμα των μεσηλίκων συμμετεχόντων στην μελέτη.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Nutrition κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το λυκοπένιο μπορεί και να μειώσει την “κακή” χοληστερόλη (LDL) και να αυξήσει ταυτόχρονα τα επίπεδα “καλής” χοληστερόλης (HDL), σημαντικούς παράγοντες για την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς, κάτι που είναι βασικό όσο μεγαλώνετε.

Χυμός από σιταρόχορτο

Το σιταρόχορτο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε χλωροφύλλη, η οποία έχει διαπιστωθεί ότι έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του κινδύνου ασθένειας και στη βελτίωση της συνολικής υγείας στους ηλικιωμένους ενήλικες.

Η χλωροφύλλη είναι επίσης γνωστό ότι έχει χημειοπροστατευτικές ιδιότητες (προστατεύει το σώμα σας από τις αρνητικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας) λόγω της ικανότητάς της να μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα των καρκινογόνων ουσιών (κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο) στον οργανισμό.

Πηγή: iatropedia

Photos By Pixabay

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .