Σάββατο, Οκτωβρίου 1

Ασύλληπτη τραγωδία σε ματς στην Ινδονησία: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς!

Ασύλληπτη τραγωδία σε ματς στην Ινδονησία: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς!

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη μετά το τέλος της αναμέτρησης Αράμπα - Περσεμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα Ινδονησίας. Οργισμένο πλήθος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, με τις δυνάμεις καταστολής να βομβαρδίζουν με δακρυγόνα.

Από τον πανικό που προκλήθηκε πάρα πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν, ενώ υπήρξαν αμέτρητα περιστατικά με λιποθυμίες. Αυτό που ακολούθησε όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στο μαινόμενο πλήθος και τις αστυνομικές δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για χρήση όπλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεκροί είναι τουλάχιστον 60, εκ των οποίων επιβεβαιωμένος είναι και ο θάνατος δύο αστυνομικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε χώρους εκτός γηπέδου, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί (υπάρχουν φόβοι ότι το νούμερο μπορεί να είναι τριψήφιο), αφού το γήπεδο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, ενώ εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

 https://www.zougla.gr/sports/die8nis-idisis/article/anipoti-tragodia-se-mats-stin-indonisia-plirofories-gia-dekades-nekrous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .