Τρίτη, Οκτωβρίου 25

Οικονομική Ενίσχυση των ατόμων Τρίτης Ηλικίας για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού


Την οικονομική ενίσχυση των ατόμων Τρίτης Ηλικίας για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) ζήτησε με επιστολή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η ΕΕΚΕ, ήδη από το 2020 έως και σήμερα με στόχο την κοινωνική ένταξη και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, καταρτίζει ανά την Ελλάδα τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών στην ασφαλή χρήση και πρακτική εξοικείωσή τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και συμβάλλοντας στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Μέσω της επιστολής της, η ΕΕΚΕ τονίζει την οικονομική αδυναμία των ατόμων Τρίτης Ηλικίας και δη των συνταξιούχων να αποκτήσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό (tablet, laptop, desktop) που απαιτείται για την πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο, ειδικότερα, εάν ληφθεί υπόψη ότι λόγω των περικοπών της τελευταίας δεκαετίας, το ύψος της μέσης μηνιαίας σύνταξης έχει μειωθεί δραματικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους και με γνώμονα την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο στις καταναλωτικές συνήθειες και την αγορά εν γένει, αιτούμαστε στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη την οικονομική ενίσχυση των ατόμων Τρίτης Ηλικίας για την αγορά  τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .