Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Τα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD έφθασαν στην Ελλάδα

Τα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD έφθασαν στην Ελλάδα

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Αύριο Σάββατο (8/10) διοργανώνεται ανοικτή εκδήλωση για το κοινό στις νέες εγκαταστάσεις της BYD, στην Κηφισιά . Τι είναι όμως τα BYD; Η BYD (Build Your Dreams) είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός με εταιρικό όραμα “Τεχνολογικές Καινοτομίες για μία Καλύτερη Ζωή” . Δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας,

τα προηγμένα ηλεκτρονικά και τους υπέργειους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους μονής τροχιάς.

Ο κινέζικος κολοσσός διαθέτει δυναμικό 290.000 εργαζομένων, ανάμεσά τους 40.000 μηχανικοί σε 11 ερευνητικά κέντρα σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, σε 6 ηπείρους. Σήμερα θεωρείται ότι είναι η κορυφαία μάρκα ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη, με περισσότερα από 2.600 οχήματα (σε κυκλοφορία ή στάδιο παραγγελίας) σε 23 χώρες.

Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα ήρθαν στη χώρα μας για να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επαγγελματία.  Προσφέρουν μεγάλη οικονομία στο κόστος κίνησης και φυσικά με μηδενικές εκπομπές ρύπων.Πρόσφατα έγινε και η παρουσίαση του στόλου της BYD επί ελληνικού εδάφους. Στην Ελλάδα η κινέζικη εταιρία εκπροσωπείται από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και τη PNT CARS PANTOPIKOS . Η PNT CARS PANTOPIKOS βρίσκεται στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και Θηβαΐδος (στον παράδρομο της Ε.Ο.), στην Κηφισια.

Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα της παρουσίασης των αυτοκινήτων και αύριο Σάββατο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τις 10.00 το πρωί έως τις 05.00 το απόγευμα, να ενημερωθούν για τα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Κηφισιά..

Σε πλήρη παράταξη θα βρίσκονται τόσο το ETP3, το αμιγώς ηλεκτρικό panel van 2,4 τόνων με ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά και χώρο φόρτωσης 3,5 κ.μ., όσο και το ETM6, το επίσης 100% ηλεκτρικό, φορτηγό 7,5 τόνων, ιδανικά οχήματα για «πράσινες» αστικές μεταφορές και διανομές. Δίπλα τους, θα βρίσκεται και το midi bus K7, ένα 100% ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο 55 επιβατών, μήκους 8,7 μέτρων, ιδανικό για δημοτική συγκοινωνία καθώς ξεχωρίζει με την ευελιξία του και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Την παρουσίαση θα κάνουν στους ενδιαφερόμενους τεχνικοί σύμβουλοι της εταιρίας. Παράλληλα, θα εξηγούν σε λεπτομέρειες τη διαδικασία για επιδότηση μίας επιχείρησης ή ενός επαγγελματία με ποσό € 8.000 ανά όχημα για την αγορά ενός ETP3, μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». 

Το ETP3 κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 100 kW (136 PS) και μέγιστης ροπής 180 Nm. Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει προηγμένη μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4) τεχνολογίας BLADE της BYD, χωρητικότητας 44,9 kWh. Η αυτονομία του οχήματος φτάνει τα 275 χλμ..

Το ETM6 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, που διαφέρουν στο μήκος του μεταξόνιου, 3,36 μ. ή 4,4 μ.. Το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος, ενεργειακής απόδοσης άνω του 95%. Η μέγιστη ισχύς είναι 150 kW (204 PS) ενώ η μέγιστη ροπή 550 Nm. Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4), χωρητικότητας 126 kWh. Η αυτονομία του οχήματος με πλήρες φορτίο είναι 200 χλμ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.