Πέμπτη, Οκτωβρίου 13

Το μέλι που μόνο οι υπάλληλοι της Lamborghini μπορούν να απολαμβάνουν

Το μέλι που μόνο οι υπάλληλοι της Lamborghini μπορούν να απολαμβάνουν

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί η Lamborghini να είναι παγκοσμίως γνωστή για τα υπέροχα supercars της, όμως όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχει και δευτερεύουσες επιχειρήσεις. Διαθέτει ένα κέντρο εκδηλώσεων, εταιρία χρηματοδοτήσεων αλλά και μία εταιρία παραγωγής μελιού το οποίο όμως δεν είναι προς πώληση.

Σε ένα δελτίο τύπου που μιλά για τα πράγματα που κάνει η Lamborghini για να κάνει τις δραστηριότητές της πιο βιώσιμες, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι εγκατέστησε ένα μελισσοκομείο με περίπου 600.000 μέλισσες στο Lamborghini Park της το 2016. Κάθε χρόνο, η εταιρεία παράγει περίπου 430 κιλά μέλι, τα οποία στη συνέχεια χαρίζονται στους εργαζόμενους για τα Χριστούγεννα.

Η Lamborghini δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που παράγει μέλι. Η Porsche είχε ένα ακόμη μεγαλύτερο μελισσοκομείο με περίπου 1,5 εκατομμύριο μέλισσες. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους παραγωγής του λεγόμενου προϊόντος Turbienchen, η Porsche ξεκίνησε με περίπου 400 κιλάμέλι, το οποίο πωλήθηκε στο κατάστημα της μάρκας μέσα σε λίγες μέρες. Στη συνέχεια, το μελισσοκομείο επεκτάθηκε σε περίπου 3 εκατομμύρια μέλισσες και η Porsche παράγει τώρα περίπου 1.000 κιλάμέλι κάθε χρόνο. Η Bentley, μέρος του ίδιου Ομίλου Volkswagen, παράγει επίσης μέλι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Rolls-Royce, έχει ένα μελισσοκομείο με έξι αποικίες περίπου 300.000 μελισσών. Αυτές οι μέλισσες δημιουργούν αυτό που η Rolls-Royce περιγράφει ως "Rolls-Royce του μελιού", αν και η ποσότητα μελιού που παράγεται κάθε χρόνο είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που παράγει η Porsche.

Πίσω στη Lamborghini, ως μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της μάρκας, διαθέτει επίσης ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο στο Sant'Agata Bolognese, το οποίο είναι σήμερα το μεγαλύτερο στην περιοχή Emilia Romagna της Ιταλίας. Από το 2010, έχει εξοικονομήσει περισσότερους από 2000 τόνους CO2.

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .