Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου Γ.Μόσχος (επιλογή της κυβέρνησης): «Τώρα το λέω περήφανα “Nαι, είμαι π@ύστης”» – Τι δήλωσε ο διάδοχος του Δ.Λιγνάδη

«Η επόμενη συζήτηση στο Εθνικό θα είναι για την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό»

Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου Γ.Μόσχος (επιλογή της κυβέρνησης): «Τώρα το λέω περήφανα “Nαι, είμαι π@ύστης”» – Τι δήλωσε ο διάδοχος του Δ.Λιγνάδη

Ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος δηλώνοντας «Tώρα το λέω περήφανα “ναι, είμαι π@@στ@ς”, οι λέξεις δεν είναι πρόβλημα».

Πρόκειται για τον διάδοχο του Δ.Λιγνάδη, επιλογή βέβαια της υπουργού Πολιτισμού και Λ.Μενδώνη και αποδοχής Κ.Μητσοτάκη.

Ανέλαβε την θέση του διευθυντή, όταν πριν από 20 μήνες, ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε στον απόηχο των αποκαλύψεων για τους βιασμούς ανηλίκων. Παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξη το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο!

«Ήταν γνωστό στον κύκλο μου. Συνειδητοποίησα όμως ότι δίσταζα να το πω δημόσια από δειλία. Αντιλαμβάνομαι ότι, έχοντας αυτή τη θέση, έχει σημασία να το πω ανοιχτά, δεν έχω πρόβλημα. Προφανώς όμως είχα παλιότερα πρόβλημα. Γιατί να ντρέπομαι που γεννήθηκα έτσι;» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ παράλληλα εξομολογήθηκε ότι είχε πέσει θύμα bullying.

«Ακόμη το θυμάμαι: “Είσαι π@@στ@ς!”. Ήταν πολύ τρομακτικό. Τώρα το λέω περήφανα “ναι, είμαι πο@στης”, οι λέξεις δεν είναι πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Mάλιστα, ανέφερε ότι το Εθνικό Θέατρο θα ασχοληθεί με την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό: «Τίποτε δεν είναι εύκολο διότι είμαστε μια αρκετά κλειστοφοβική και συντηρητική κοινωνία, παρότι έγιναν βήματα προόδου. Πριν 10 χρόνια κανείς δεν άρθρωνε λέξη για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων. Ακόμη κάποιοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει διεμφυλικό άτομο.

pronews.gr στο Instagram

Υπάρχουν τόσες ποικιλομορφίες, που και και εγώ που είμαι ομοφυλόφιλος χάνομαι. Η επόμενη συζήτηση στο Εθνικό θα είναι για την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, διότι υπάρχει άγνοια της ποικιλομορφίας που υπάρχει. Μιλώντας με ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου, αιφνιδιάστηκα με το πόσα στερεότυπα έχω και εγώ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.