Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Oργιάζουν τα δυτικά ΜΜΕ: Το ΝΑΤΟ ενημέρωσε τις χώρες-μέλη για επικείμενο πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας – “Ο Πούτιν έχει αποφασίσει”

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το ΝΑΤΟ φέρεται ήδη να έχει ειδοποιήσει τα μέλη του πως το πυρηνικό χτύπημα έχει αποφασιστεί ήδη από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος βρίσκεται σε ένα πυρηνικό καταφύγιο έξω από τη Μόσχα. 

Το σενάριο που δημοσιεύει η Daily Mail γίνεται ακόμα πιο τρομακτικό καθώς ο Πούτιν (ο οποίος έχει γενέθλια την Παρασκευή) έχει προειδοποιήσει τον στενό οικογενειακό του κύκλο – συμπεριλαμβανομένης και της Αλίνα Καμπέεβα – πως ίσως σύντομα λάβουν εντολή ταχείας εκκένωσης από τις περιοχές στις οποίες διαμένουν με τελικό προορισμό το καταφύγιο που βρίσκεται ο ίδιος.

Το ίδιο θα συμβεί και με μέλη της Ρωσικής κυβέρνησης. Το δημοσίευμα της Daily Mail τονίζει, μάλιστα, πως είναι πιθανό το καταφύγιο αυτό να βρίσκεται στη Σιβηρία εκεί δηλαδή όπου πέρασε τις πρώτες ώρες (ή και μέρες) μετά την ανακοίνωση της προσάρτησης στη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Πιστεύεται ότι ο Πούτιν έχει πολλά καταφύγια στη Σιβηρία, το ένα εκ των οποίων φέρεται να συνδέεται με τον τεράστιο νέο τερματικό σταθμό αποθήκευσης ενέργειας στη Σαμπέτα, στη χερσόνησο Γιαμάλ, και το άλλο στα βουνά Αλτάι.

Ανώτερη πηγή από τον τομέα της άμυνας, ωστόσο, είπε ότι μια πιο πιθανή επίδειξη της ετοιμότητας του Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα θα μπορούσε να γίνει στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τους «Times».

Αυτό που ίσως έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως, όπως πάντα αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με το κανάλι του Telegram, General SVR,δεν ήταν όλοι από την ηγεσία της Ρωσίας εξίσου τυχεροί.

«Για παράδειγμα, ο Πούτιν διέταξε, σε περίπτωση πυρηνικής απειλής, να απομακρυνθεί το ελάχιστο απαραίτητο των Ρώσων αξιωματούχων», αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτό θα περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Γιάροσλαβ Βολοντίν. Θέση στο καταφύγιο του Πούτιν θα έχουν ο γενικός εισαγγελέας, η ηγεσία του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά όχι ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και βασικοί αξιωματούχοι από την προεδρική διοίκηση και τρεις υπηρεσίες ασφαλείας και κατασκοπείας (FSB, FSO, SVR) με τις οικογένειές τους.

Όσο για τα στελέχη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αυτά μπορούν να καταφύγουν στα μπάνκερ του υπουργείου, κάποια από τα οποία βρίσκονται στα Ουράλια Όρη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), η Ρωσία διαθέτει 5.977 πυρηνικές κεφαλές. Ωστόσο, περίπου 1.500 έχουν αποσυρθεί και πρόκειται να αποσυναρμολογηθούν, αλλά και πάλι η Ρωσία πιστεύεται ότι διαθέτει περισσότερα πυρηνικά όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Πυρηνική κινητικότητα Πούτιν βλέπουν και οι Times

Συνέχεια στα σενάρια για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από πλευράς Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία δίνει με ρεπορτάζ της η εφημερίδα Times του Λονδίνου, εκτιμώντας ότι η πραγματοποίηση ενδεχόμενης πυρηνικής δοκιμής στα σύνορα των δύο χωρών θα πρέπει να θεωρείται πιθανό σενάριο.

Ειδικότερα, οι ρεπόρτερ της εφημερίδας Λαρίσα Μπράουν και Τζορτζ Γκριλς υποστηρίζουν πως οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν την πιθανή ετοιμότητα του Κρεμλίνου και του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για «σημαντική κλιμάκωση καθώς η Ρωσία χάνει έδαφος στα πεδία των μαχών».

Αναφέρουν δε πως οι φόβοι να επαληθευτούν οι υπαινιγμοί του Προέδρου Πούτιν για τη χρήση πυρηνικών αυξήθηκαν από τις 3 Οκτώβρη οπότε καταγράφηκε η διαδρομή ενός τρένου στην κεντρική Ρωσία που φέρεται πως υπάγεται στο τμήμα πυρηνικών του ρωσικού στρατού.

Οι συντάκτες επικαλούνται τον στρατιωτικό αναλυτή Κόνραντ Μουζάικα που βρίσκεται στην Πολωνία και ο οποίος ισχυρίζεται ως το «μυστηριώδες» τρένο συνδέεται με την 12η διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που είναι υπεύθυνο «για πυρηνικά οπλοστάσια, την φύλαξη, τη διατήρηση, της συντήρηση, τη μεταφορά τους σε μονάδες».

Aξίζει να σημειωθεί πως το ρεπορτάζ των Times έρχεται μετά από δημοσίευμα της La Repubblica όπου γίνεται αναφορά σε έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, η οποία αναφέρεται στις κινήσεις του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου Belgorod, εκφράζοντας φόβους ότι η αποστολή του είναι έτοιμη να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη «Ποσειδώνας», η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης».

Forbes: Τι θα συμβεί αν ο Πούτιν επιτεθεί με πυρηνικά στην Ουκρανία;

Παράλληλα, όπως δήλωσαν ειδικοί στο Forbes, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την εξέλιξη ενός πυρηνικού χτυπήματος της Ρωσίας, η Μόσχα κατά πάσα πιθανότητα σε μία τέτοια περίπτωση θα καταφύγει στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων Πρόκειται για συσκευές μικρής εμβέλειας, που είναι σχεδιασμένες για πολεμική χρήση, ώστε να αξιοποιηθούν εναντίον στρατιωτών ή για την καταστροφή κέντρων πληροφοριών. Τα όπλα αυτά είναι πολύ μικρότερα από τις πυρηνικές κεφαλές μεγάλης εμβέλειας που είναι σχεδιασμένες για να καταστρέφουν ολόκληρες πόλεις.

Ωστόσο η ισχύς των μεγαλύτερων τακτικών πυρηνικών όπλων φτάνει έως και τους 100 κιλοτόνους (1 κιλοτόνος ισούται με 1.000 τόνους TNT), ενώ συγκριτικά η βόμβα που χτύπησε τη Χιροσίμα ήταν 15 κιλοτόνοι. Συνεπώς, ένα τέτοιο χτύπημα θα μπορούσε να είναι καταστροφικό.

Όπως δήλωσε στο Forbes ο Δρ. Rod Thornton, ειδικός ασφαλείας στο King’s College London, ο Πούτιν κατά πάσα πιθανότητα δεν θα στοχεύσει εξ αρχής κάποια ουκρανική πόλη, ενώ αναμένεται να αποφύγει γενικά την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ένα πυρηνικό χτύπημα ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως «προειδοποίηση» από τη Ρωσία, ώστε να δείξει ότι οι απειλές είναι σοβαρές και ότι είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει τα εδάφη της.

Μια ρωσική πυρηνική επίθεση θα ήταν απίθανο να αιφνιδιάσει εντελώς τη Δύση, σημειώνει ο Thornton. Πιθανότατα θα προϋπήρχε «πολύ παρασκήνιο» μεταξύ διαφόρων κυβερνητικών και αμυντικών υπηρεσιών. Εάν η Δύση έπιανε σήματα που έδειχναν προς πυρηνική επίθεση, θα υπήρχε «κορύφωση της διπλωματικής πίεσης που ασκείται στη Ρωσία» για να αλλάξει πορεία. Θα ασκηθεί επίσης σημαντική πίεση σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία για να τηρήσουν ισχυρότερη στάση απέναντι στη Μόσχα.

warnews247.gr

.triklopodia.gr
facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.