Παρασκευή, Οκτωβρίου 14

Στείλαμε τη Ρωσία στην αγκαλιά του Ερντογάν – Ο Πούτιν ανακοίνωσε αναβάθμιση του Turk Stream…

Στείλαμε τη Ρωσία στην αγκαλιά του Ερντογάν – Ο Πούτιν ανακοίνωσε αναβάθμιση του Turk Stream…

Με την κοντόφθαλμη πολιτική, Ελλάδα και Ευρώπη αναβαθμίζουν την Τουρκία

Η καταστροφή του αγωγού Nord stream αλλά και η επιτήδεια ουδετερότητα της Τουρκίας, την αναβάθμιση στο ενεργειακό πεδίο. Ο ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στο ρωσικό forum για την ενέργεια, ανακοίνωσε τα σχέδια του για ενδυνάμωση του ρόλου της Τουρκίας στην διοχέτευση του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή εφόσον υλοποιηθεί, είναι άλλη μία ήττα για την πατρίδα μας, καθώς πλέον γινόμαστε όμηροι ενεργειακά της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ολομέλεια του φόρουμ της Russian Energy Week:

Οι ωφελημένοι από τις εκρήξεις στο Nord Stream είναι αυγκεκριμένοι.

Πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Nord Stream βρίσκονται αυτοί που έχουν ήδη καταφύγει σε τέτοιου είδους δολιοφθορές και πιάστηκαν στα «πράσα». Το καθεστώς στο Κίεβο χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η παγκόσμια οικονομία, το σύμπλεγμα καυσίμων και ενέργειας βιώνουν μια οξεία κρίση που σχετίζεται με αστάθεια τιμών και ανισορροπία της αγοράς.

Είναι δυνατή η επισκευή των Nord Streams, αλλά θα έχει νόημα εάν η λειτουργία τους είναι οικονομικά δικαιολογημένη και ασφαλής.

Φυσικά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση με εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως ο ήλιος.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει ενεργειακούς πόρους στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος φθινοπώρου-χειμώνα, η επιλογή είναι δική τους.

Δεν θα προμηθεύσουμε ενεργειακούς πόρους σε χώρες που θα περιορίσουν τις τιμές του πετρελαίου.

Θα πω ένα πράγμα – η Ρωσία δεν θα ενεργήσει αντίθετα με την κοινή λογική.

Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ενός μεγάλου αποθηκευτικού χώρου φυσικού αερίου στην Τουρκία, προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία και η λειτουργία του τουρκικού αγωγού.

Πηγή: newsbreak.gr

 /antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .