Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Μαζικές βολές από πυροβολαρχίες όπλων λέιζερ για πρώτη φορά στην ιστορία των πολέμων σε πέντε πόλεις της Ρωσίας! (upd)

 Σύστημα Peresvet: Τυφλώνει δορυφόρους σε απόσταση 1500 χλμ από την επιφάνεια της Γης!

Μαζικές βολές από πυροβολαρχίες όπλων λέιζερ για πρώτη φορά στην ιστορία των πολέμων σε πέντε πόλεις της Ρωσίας! (upd)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 16/5 – 22.45): Μαζικές βολές πυροβόλων λέιζερ σημειώνονται τις τελευταίες ώρες πάλι στην συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. από το Χάρκοβο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας: Οι βολές δεσμών λέιζερ τελικά προέρχονται από το σύστημα Peresvet και χρησιμοποιούνται κατά δυτικών δορυφόρων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων UAV από αυτά που συνεχεία βομβάρδιζαν τους αμάχους της πόλης.

Παρόμοιες στήλες λέιζερ παρατηρήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, όπως στη Μόσχα, το Όμσκ, το Μούρμανσκ.

Όπως αποκάλυψε πριν δύο ημέρες το pronews.gr είχαν καταγραφεί ακτίνες από την περιοχή του Μπέλγκοροντ να εκτοξεύονται προς τον ουρανό.

Χθες επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για ακτίνες λέιζερ, αλλά τώρα φαίνεται ότι έχουμε την πρώτη μαζική χρήση τέτοιων όπλων στην ιστορία των πολέμων.

Δείτε την εικόνα που καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα στην δυτική Ρωσία:

Δεν πρόκειται για ταινία επιστημονικής φαντασίας: Είναι αληθινή πυροβολαρχία όπλων λέιζερ, εν δράσει!

Το όνομα στο όπλο λειζερ το έδωσε ο ίδιος ο Β.Πούτιν: Ο  Peresvet ήταν ένας Ρώσος ορθόδοξο πολεμιστή-μοναχό του 14ου αιώνα, ονόματι Aleksandr Peresvet, ο οποίος πολέμησε σε μια μάχη που σηματοδότησε το τέλος της μογγολικής κυριαρχίας στη μεσαιωνική Ρωσία.

Τα πληρώματα των όπλων λέιζερ αποκαλύπτεται τώρα, ότι εκπαιδεύτηκαν στην Ακαδημία Διαστημικών Δυνάμεων Mozhaisky στην Αγία Πετρούπολη και το όπλο είναι αυτό στο οποίο είχε κάνει αναφορά ο Ρώσος πρόεδρος το 2018:

«Έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο στα όπλα λέιζερ. Δεν είναι απλώς μια ιδέα ή ένα σχέδιο πια. Δεν είναι καν στα αρχικά στάδια παραγωγής. Από πέρυσι, τα στρατεύματά μας είναι οπλισμένα με όπλα λέιζερ. Δεν θέλω να αποκαλύψω περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν είναι ακόμα η ώρα. Αλλά οι ειδικοί θα καταλάβουν ότι με τέτοια όπλα, η αμυντική ικανότητα της Ρωσίας έχει πολλαπλασιαστεί».

Δείτε το πρώτο  βίντεο από την επιχειρησιακή ικανότητα στην οποία τέθηκε το όπλο:

Το Peresvet χρησιμοποιεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια, επομένως η χρήση τους ως φορητού εργαλείου είναι απίθανο να πετύχει. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία στρατιωτικών βάσεων και αστικών περιοχών από βαλλιστικά όπλα ή από διείσδυση UAV.

 pronews.gr στο Instagram γ

Ειδικοί αναφέρουν ότι το σύστημα είναι κάτι παραπάνω από ένα όπλο λέιζερ: Δημιουργεί το φαινόμενο «τοίχου φωτός» στην τροπόσφαιρα, παρεμβαίνοντας στα οπτικά συστήματα: «Το συγκρότημα μπορεί να τυφλώσει όλα τα συστήματα δορυφορικής αναγνώρισης ενός πιθανού εχθρού σε τροχιές 1500 χιλιομέτρων».

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mazikes-voles-apo-pyrovolarxies-oplon-leizer-gia-proti-fora-stin-istoria-ton-polemon-se-pente-poleis-tis-rosias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.