Τρίτη, Οκτωβρίου 18

Το vivo Y22s ξεχωρίζει για την αυτονομία, την εμφάνιση και τις επιδόσεις της κάμερας

Το vivo Y22s ξεχωρίζει για την αυτονομία, την εμφάνιση και τις επιδόσεις της κάμερας

H vivo συνεχίζει το σερί με τα κλασάτα τηλέφωνα, που εστιάζουν στην αισθητική, αλλά και στη χρηστικότητα. Το Υ22s είναι το νεότερο τηλέφωνο της εταιρείας, που στέκεται στη lower mid-range κατηγορία και παρότι έρχεται με ιδιαίτερα φιλική τιμή, προσφέρει μια πολύ ελκυστική εμπειρία χρήσης.

Design

To Y22s για αρχή είναι ένα καλαίσθητο τηλέφωνο. Δεν έχουμε συνηθίσει να έχουμε απαιτήσεις σε αυτήν την κατηγορία, όμως η vivo δίνει το κάτι παραπάνω, διακοσμώντας την πλάτη του vivo Y22s με μια υπέροχη τεχνοτροπία. Το χρώμα Summer Cyan, που έχουμε στα χέρια μας, δίνει την αίσθηση γυάλινης πλάτης και όχι πλαστικής, όπως είναι στην πραγματικότητα. Διαθέτει ανάγλυφη υφή από αμμοβολή, όμως πρωτοτυπεί κιόλας αφού φαίνεται σαν να έχει «χτενιστεί» με πινέλο, με διάφορες καμπύλες προς κάθε κατεύθυνση. Όλα αυτά είναι επάνω σε μια ήδη ιριδίζουσα πλάτη στους τόνους του γαλάζιου και του μωβ και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο.

Οι γωνίες της συσκευής παραμένουν «αυστηρές», όμως κυρτές στις άκρες τους, θυμίζοντας και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, αλλά δίνοντας και αυτόν τον «κλασάτο» τόνο που αναφέραμε. Ξεχωρίζει το καθρεπτίζον camera island, που πιάνει αρκετά μεγάλη επιφάνεια από την πλάτη, εσωκλείοντας τους δύο ολοστρόγγυλους και πολύ ευδιάκριτους φακούς σε κάθετη διάταξη, μαζί με το φλας και ακόμα έναν αισθητήρα. Εκτιμούμε πολύ τη συνοχή που δείχνει η vivo σε όλα τα μοντέλα της και τελικώς, αυτή η συνοχή στον σχεδιασμό είναι και αυτή που δίνει χαρακτήρα στην εταιρεία.

Η συσκευή ζυγίζει 192 γρ. και είναι πιο ελαφριά απ’ ό,τι φαντάζεται κάποιος όταν τη βλέπει, γιατί είναι ογκώδης. Διαθέτει στο κάτω μέρος θύρα για ακουστικά 3.5mm, μια θύρα USB-C και το (αρκετά δυνατό) ηχείο της. Στα δεξιά είναι όλα τα κουμπιά της, ενώ το powerbutton λειτουργεί και ως αισθητήρας αποτυπωμάτων. Υποστηρίζει δύο θύρες για κάρτα SIM. Ο αποθ. χώρος είναι στα 128GB και υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD.

Οθόνη

To επίπεδο πλαίσιο καταλήγει σε μια επίπεδη οθόνη τύπου IPS LCD, ιδιαίτερα μεγάλη, στις 6,55 ίντσες. Το άδικο της υπόθεσης είναι ότι η ανάλυση -για την τόσο μεγάλη επιφάνεια- είναι μικρή, μόλις στα 720x1612, HD+ δηλαδή. Θα προτιμούσαμε προφανώς έστω FullHD ή απλώς να ήταν μικρότερη η οθόνη, όμως το μέγεθος θα ικανοποιήσει όσους δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από την εικόνα. Υποστηρίζει παρ' όλα αυτά λειτουργία στα 90Hz για ομαλότερη κίνηση, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό και δεν είναι δεδομένο ότι θα το βρούμε σε αυτήν την κατηγορία.

Στο επάνω μέρος, στο κέντρο, βλέπουμε μια οπή για τη selfiecam, σε σχήμα σταγόνας, πολύ μικρή σε σχέση με τη συνολική επιφάνεια. Η φωτεινότητα της οθόνης είναι σχετικά ικανοποιητική, με το χρωματικό προφίλ να είναι αρκετά καλά ρυθμισμένο, χωρίς όμως να δίνονται επιπλέον επιλογές για τη ρύθμισή του, πέρα από τη θερμοκρασία των χρωμάτων. Υπάρχει επιλογή για προστασία ματιών, που φιλτράρει το μπλε φως, όπως επίσης μπορείτε να ενεργοποιήσετε και την προσαρμοστική φωτεινότητα, που εφαρμόζει τιμή αναλόγως περιβαλλοντικού φωτισμού.

Η εμπειρία θέασης πολυμέσων είναι ικανοποιητική για όσους δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Άλλωστε είμαστε σε budget-friendly κατηγορία. 

Επιδόσεις / UI

To vivo Y22s τροφοδοτείται από τον Snapdragon 680 της Qualcomm. Πρόκειται για ένα 8-πυρηνο τσιπ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι και είναι αρχιτεκτονικής 6nm. Αποτελεί budgetchipset, που συνδυάζεται με 6+2 GB RAM.

Οι επιδόσεις της συσκευής για καθημερινή χρήση είναι πολύ ικανοποιητικές, ενώ για gaming, που δεν απαιτεί πολλούς πόρους, πάλι είμαστε μια χαρά. Το UI διαθέτει μάλιστα και ένα Ultra Game mode, που ορίζει καλύτερα τις συνθήκες, όταν παίζετε.

Το chipset έρχεται με συνδεσιμότητα 4G και είναι ιδιαίτερα αποδοτικό ενεργειακά, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Το UI είναι το Funtouch 12 της vivo, που έρχεται επάνω σε Android 12. Φέρνει πολλά από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχουμε δει στο Android 12, αλλά και μπόλικες επιλογές παραμετροποίησης. 

Κάμερες

Ένα από τα βασικά σημεία για πολλούς χρήστες είναι οι κάμερες και η vivo έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία ώστε να προσφέρει ανώτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με την κατηγορία της συσκευής. Το σύστημα αποτελείται από έναν βασικό αισθητήρα στα 50MP με διάφραγμα f/1.8, που αποδίδει πραγματικά εκπληκτικά, παρέχοντας μπόλικη λεπτομέρεια, ειδικότερα όταν φωτίζεται καλά το αντικείμενό μας, με τα χρώματα επίσης να έχουν καλύτερη απόδοση του αναμενόμενου. Βίντεο μπορεί να τραβήξει στα 1080@30 ή 720@60.

Συνοδεύεται από έναν δεύτερο αισθητήρα στα 2MP για macro φωτογραφίες, που υποβοηθά και τον βασικό αισθητήρα για λειτουργίες, όπως το bokeh στα πορτρέτα.

H selfiecam είναι στα 8MP με αισθητήρα της Sony και δίνει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ενώ το βίντεο είναι και πάλι στα 1080@30. 

Αυτονομία / Φόρτιση

Η αυτονομία είναι ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Y22s, καθώς φτάνει έως και 2 ημέρες χρήσης με την μπαταρία των 5000 mAh! Χάρη στο ιδιαίτερα αποδοτικό ενεργειακά chipset, τις λειτουργίες του UI, όπως την έξυπνη εναλλαγή του ρυθμού ανανέωσης, αλλά και τα υπόλοιπα κομφόρ που προσφέρει το Funtouch 12, έχουμε ένα κινητό που όχι μόνο δεν ξεφορτίζει γρήγορα, αλλά φορτίζει και αρκετά γρήγορα μέσω της θύρας USB-C και τον φορτιστή των 18W, που βρίσκεται εντός του πακέτου. 

Συμπέρασμα

Το Y22s είναι ακόμα μια πολύ ελκυστική συσκευή από τη vivo. Η εταιρεία φαίνεται πως στοχεύει σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει τους χρήστες κάθε είδους, προσφέροντας αυτά που έχουν σημασία σε όσο το δυνατόν πιο φιλική τιμή. Το Y22s είναι ένα από τα φθηνότερα τηλέφωνα της εταιρείας, το οποίο όμως δεν υπολείπεται σε ποιότητα. Το φόρτε του είναι η καταπληκτική αυτονομία, αλλά και η κάμερα που εντυπωσιάζει για την κατηγορία του.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .