Σάββατο, Νοεμβρίου 5

Οι γάτες έχουν 5 βασικούς τύπους προσωπικότητας – Πώς τις ξεχωρίζουν οι κηδεμόνες τους

Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε 2.000 ιδιοκτήτες γατών, δύο στους τρεις έχουν την πεποίθηση ότι τα ζωάκια τους είναι πραγματικά οι βασίλισσες και οι βασιλιάδες του σπιτιού τους.

Απαντώντας σε μία σειρά ερωτήσεων, διαπιστώθηκε πως οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι τα κατοικίδιά τους τείνουν να υιοθετούν έναν από τους πέντε βασικούς τύπους προσωπικότητας.

Όταν κλήθηκαν να βρουν τον τύπο προσωπικότητας της γάτας τους, 6 στους 10 δήλωσαν ότι έχουν στην κατοχή τους μικρούς «καλλιτέχνες του γκράφιτι», επιρρεπείς στο να «ζυμώνουν» με τις πατούσες τους τα πάντα ή να ξύνουν κάθε πιθανή επιφάνεια.

Πάνω από τους μισούς (53%) δήλωσαν ότι οι γάτες τους είναι πραγματικοί «εκδικητές» όταν κυνηγούν τα παιχνίδια τους και σχεδόν άλλοι τόσοι (52%) έχουν «ανεμοστρόβιλους» που ρίχνουν συνεχώς αντικείμενα από τα ράφια και προκαλούν ακαταστασία όπου κι αν πάνε.

Οι ιδιοκτήτες γατών έχουν επίσης σχεδόν 50/50 πιθανότητες να καταλήξουν με έναν «αναρριχητή» (51%) που σκαρφαλώνει με τα νύχια του στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού, ή έναν «αγκαλίτσα» (49%) που ξαπλώνει πάνω σε πληκτρολόγια ή στοίβες με καθαρά ρούχα.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 65% ορκίζεται ότι η γάτα τους συμπεριφέρεται σαν να είναι από εντελώς διαφορετικό πλανήτη. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του συναισθήματος προέρχεται από τα παράξενα πράγματα στα οποία οι ιδιοκτήτες έχουν πιάσει τις γάτες τους να κάνουν.

Για παράδειγμα, το 73% των ιδιοκτητών γατών που «αναζητούν εκδίκηση», έχουν δει τα ζωάκια τους να κάνουν κάτι αναπάντεχα άγριο.

Το 76% όσων έχουν γάτες- «ανεμοστρόβιλους» λένε ότι είναι κατά βάση προβλέψιμες: έχουν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να σπάνε και να σκίζουν πράγματα στο σπίτι – ειδικά όταν πρόκειται για ρούχα (44%), καναπέδες (42%) ή χαλιά (42%).

Σχεδόν τέσσερις στους πέντε «αγκαλίτσες» (78%) θεωρούνται από τους ιδιοκτήτες τους απόλυτοι άγγελοι όταν δεν προκαλούν προβλήματα και το 71% των «καλλιτεχνών γκράφιτι» κάθε άλλο παρά άγγελοι είναι όταν το χάος που προκαλούν πρέπει να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί.

Ωστόσο, παρά το μίνι χάος που ενίοτε προκαλούν, το 70% των ιδιοκτητών δήλωσαν ότι δεν υπάρχει «τίποτα» που θα άλλαζαν στη γάτα τους.

Φαίνεται ότι όλη η αναστάτωση που προκαλείται μπορεί να εξαφανιστεί όταν οι γάτες γίνονται χαριτωμένες, πράγμα που σύμφωνα με τους ερωτηθέντες συμβαίνει όπου παίζουν (50%), τρώνε (40%), γουργουρίζουν (37%) ή κοιμούνται (37%).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .