Τρίτη, Νοεμβρίου 29

Στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότερες από 500 χιλιάδες εξώσεις τα τελευταία χρόνια

Βλέποντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον ΣΥΡΙΖΑ να “τσακώνονται”, ενόψει εκλογών, για το ποιο από τα δυο κόμματα ψήφισε τους …καλύτερους πλειστηριασμούς -λες και όλοι οι πολίτες της χώρας έχουν πάθει αμνησία-, σκέφτομαι πως στην Ελλάδα έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες εξώσεις τα τελευταία χρόνια.

Ναι, στην Ελλάδα έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες εξώσεις.

Για την ακρίβεια, έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες εξώσεις από τη χώρα.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας, για να αναζητήσουν δουλειά και αξιοπρέπεια σε μια άλλη χώρα. Και πολλοί ακόμα ετοιμάζονται να φύγουν.

Σαφώς και είναι θλιβερό να βλέπεις να πετάνε ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους λόγω χρεών στην τράπεζα, αλλά δεν είναι ακόμα πιο θλιβερό να πετιούνται χιλιάδες άνθρωποι έξω από τη χώρα;

Ο πλούτος μιας χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, δεν είναι τα τούβλα, τα ντουβάρια και οι τράπεζες.

Ο ρόλος ενός κράτους είναι να προσφέρει ασφάλεια και αξιοπρεπή ζωή στους πολίτες του. Γι’ αυτό υπάρχουν τα κράτη και τα κοινωνικά συμβόλαια.


Τι σας κάνει να πιστεύετε πως οι άνθρωποι που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία -χωρίς κανείς τους να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη- και ανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να φύγουν στο εξωτερικό θα σεβαστούν το δικαίωμα των ανθρώπων που μένουν ακόμα στην Ελλάδα να έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη, με το δημόσιο χρέος να πλησιάζει τα 400 δισεκατομμύρια και εμείς πιστέψαμε πως αυτό δεν θα είχε συνέπειες στη ζωή μας και στις υποδομές της χώρας σε υγεία, παιδεία, δομές για παιδιά και ηλικιωμένους, πολιτική προστασία κλπ.

Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα είναι όλοι εδώ και ζάπλουτοι, ενώ αυτοί που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη χώρα έφυγαν στο εξωτερικό.

Ουσιαστικά, έχουν κάνει έξωση σε όλους μας.

Στην πράξη, μας έχουν πάρει τη χώρα μας.

Αν σου έχουν πάρει τη χώρα σου, έχουν πάρει και το σπίτι σου -για το οποίο από το 2014 πληρώνεις νοίκι (ΕΝΦΙΑ)-, έχουν πάρει και τη ζωή σου.

Τους ανήκεις. Και είσαι αναλώσιμος.

Μας κάνουν έξωση -από τα σπίτια και από τη χώρα- επειδή, όταν έπρεπε, δεν τους κάναμε έξωση.

Γίνεται έξωση στους λάθος ανθρώπους.

Πάντα γίνεται έξωση στους λάθος ανθρώπους στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ιστορία της χώρας.

(Ένα ερώτημα που με τυραννάει τις τελευταίες μέρες είναι το εξής: Γιατί εξοργιζόμαστε -και δικαίως- όταν κάνουν έξωση σε έναν άνθρωπο από την μοναδική κατοικία του και προσπερνάμε αδιάφορα τον άστεγο που κοιμάται στον δρόμο; Γιατί, όταν βλέπουμε έναν άστεγο, δεν μαζευόμαστε χιλιάδες άνθρωποι, για να διαμαρτυρηθούμε, όπως κάνουμε -και σωστά κάνουμε-, όταν πετάνε έναν άνθρωπο έξω από το σπίτι του; Δεν θέλω απάντηση. Θέλω να το σκεφτείτε για λίγο. Ευχαριστώ.)

https://pitsirikos.net/2022/11/%cf%83%cf%84%ce%b7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .