Πού να ζούσαν κιόλας στην Αθήνα.

Είσαι τουρίστας. Φτάνεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος, εντοπίζεις την βαλίτσα σου, μπαίνεις στο μετρό και φτάνεις στο κέντρο. Βρίσκεις με κάποιο τρόπο το ξενοδοχείο σου ή το σπίτι που έχει θέα την Ακρόπολη και ετοιμάζεσαι για την πρώτη σου αναγνωριστική βόλτα. Μιλάμε για ενθουσιασμό, όχι αστεία. Πρώτη στάση Μοναστηράκι. Έχει αρκετό κόσμο, φασαρία και διάφορες μυρωδιές, καλές και κακές, σου ανακατεύουν το στομάχι. Κοιτάζεις γύρω σου. Πολλά σουβλατζίδικα.

Μικρά και μεγάλα μαγαζιά που θέλουν να σου σερβίρουν το φημισμένο τους πιάτο σχεδόν σε τραβούν από το χέρι για να σε βάλουν να κάτσεις στο τραπέζι τους. Οι «κράχτες» σε φοβίζουν, ίσως δεν έπρεπε να περάσεις από τα γνωστά σοκάκια που σου πρότειναν οι φίλοι σου. Το πορτοφόλι σου είναι στη θέση του; Για κοίτα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Αθήνα, μια υπέροχη και όμορφη πόλη. Για κάποιους το νέο Βερολίνο για γέλια, από το 2012 το ακούμε αυτό. Καλά, όχι και τόσο υπέροχη ούτε και τόσο όμορφη. Δεν το λέμε εμείς, οι χρήστες στο Reddit που μας θάβουν το λένε.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο χρήστης u/0_7_0 έκανε την εξής ερώτηση: «Ποια πόλη που έχετε επισκεφτεί σας απογοήτευσε πιο πολύ;». Ε, δεν ήθελε και πολύ, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε μια λίστα με τις χειρότερες πόλεις και ναι, σε αυτή τη λίστα βρίσκουμε και την Αθήνα μας.

Μερικές από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις, είναι:

Παρίσι, Γαλλία

«Είναι πολύ βρώμικο και δεν ήμουν προετοιμασμένος για την συμπεριφορά των απόμακρων Γάλλων απέναντι στους χαζούς Αμερικανούς»

via GIPHY

Μαρακές, Μαρόκο

«Θα ήταν εκπληκτικά πριν το 2000, αλλά τώρα είναι λες και έχουν κάνει μια version της Disneyland για την κουλτούρα τους για να προσελκύουν τουρίστες. Στολές για να υποδύονται τους νομάδες. Δεν μπορείς να περπατήσεις χωρίς να σε πλησιάσουν για να σου ζητήσουν πράγματα. Μια ολόκληρη πόλη θέλει απλώς να πάρει τα χρήματά σου».

Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

«Το φαγητό είναι εξαιρετικό, η μουσική επίσης, αλλά η πόλη ήταν άθλια. Μύριζε εμετός και ούρα παντού»

via GIPHY

Ντουμπάι, ΗΑΕ

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ

Αποφάσισα να περάσω 10 μέρες εκεί. Τα είδα όλα σε 24 ώρες. Υπερβολικά πολλά εμπορικά κέντρα και καθόλου κουλτούρα».

Λας Βέγκας, ΗΠΑ

«Μίσησα το Λας Βέγκας τόσο πολύ. Τόσο ξηρό, τόσο βρόμικο».

via GIPHY

Βρυξέλλες, Βέλγιο

«Όλα κοστίζουν πολλά, ακόμα και αν θες μια γουλιά νερό».

Αθήνα, Ελλάδα

«Δεν περίμενα την ώρα να πάω. Είναι βρώμικα και με μολυσμένο αέρα και όλα τα αξιοθέατα είναι δίπλα σε κτίρια με κακή αρχιτεκτονική».

via GIPHY

Νάπολη, Ιταλία

«Έκανα ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι μετά το κολέγιο και πέρασα ένα μήνα στην Ιταλία. Η Νάπολη ήταν ΕΥΚΟΛΑ το χειρότερο μέρος που επισκέφτηκα. Δεν θα πήγαινα ποτέ ξανά».