Πέμπτη, Νοεμβρίου 10

Άκης Τσοχατζόπουλος: Βανδαλισμοί στο πολυτελές σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Ξήλωσαν ακόμη και τα πατώματα

Άκης Τσοχατζόπουλος - σπίτι

Βανδαλισμούς πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες στο σπίτι που διατηρούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η οικογένειά του, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Ακρόπολη. Πρόκειται για το γνωστό οίκημα των τριών επιπέδων, που στο παρελθόν αποτελούσε το μικρό «παλάτι» του πρώην υπουργού, και πλέον έχει δεσμευτεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Η αντικειμενική αξία της μεζονέτας τριών επιπέδων, με εμβαδόν 200 τ.μ. ανά όροφο, ανερχόταν στο παρελθόν σε 7.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί σε πάνω από 10.000 ευρώ ανά τ.μ. Τον Απρίλιο του 2012 το ακίνητο δεσμεύτηκε υπέρ του Δημοσίου.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο είναι αναστατωμένο. Η πλευρά της Βίκυς Τσοχατζοπούλου υποστηρίζει ότι το ακίνητο λεηλατήθηκε πριν από μερικές ημέρες. Οι δράστες φέρονται να έκλεψαν αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πανάκριβα έπιπλα, ενώ έχουν λεηλατήσει ντουλάπια, όπου διατηρούσε το αρχείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Επίσης, έχουν ξηλώσει ακόμη και το πάτωμα, στο σημείο όπου διατηρούσε το γραφείο του ο πρώην υπουργός.

Άκης Τσοχατζόπουλος σπίτι

Όπως ανέφερε ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, η ίδια απώλεσε την κυριότητα του ακινήτου, αλλά έχει τα κλειδιά για το σπίτι. Μέχρι να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο θα μπορούσε ακόμη και να μένει σε αυτό, ωστόσο, η ίδια έχει επιλέξει να μένει σε ένα μικρότερο σπίτι.

'Ακης Τσοχατζόπουλος σπίτι

«Την 1η Δεκεμβρίου δημοσιεύεται η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό και θα είναι καταλύτης και πολιτικών εξελίξεων», είπε ο Νίκος Αλεξανδρής στην εκπομπή.

Άκης Τσοχατζόπουλος σπίτι

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι «ο Άκης κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου του, μετά από την αποφυλάκιση του. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται αυτά που θα αποκαλυφθούν, θεώρησαν ότι στο σπίτι θα υπήρχαν στοιχεία και μπήκαν στο σπίτι και το λεηλάτησαν, ξήλωσαν μέχρι και τα πατώματα».

Άκης Τσοχατζόπουλος σπίτι

Τόνισε πάντως πως «το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στις πόρτες. Έχει σημασία ποιοι είχαν τα κλειδιά και ποιοι είναι οι πρώτοι ύποπτοι για τη διάρρηξη. Λίγοι άνθρωποι είχαν κλειδιά, υπόνοιες έχουμε».

Άκης Τσοχατζόπουλος δίκη

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, με κλοπές αντικειμένων, αλλά το ευτύχημα είναι πως δεν μπόρεσαν να πάρουν τα στοιχεία που ήθελαν». Ο δικηγόρος σημείωσε ότι έχουν κάνει τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, με κλοπές αντικειμένων, αλλά το ευτύχημα είναι πως δεν μπόρεσαν να πάρουν τα στοιχεία που ήθελαν». Ο δικηγόρος σημείωσε ότι έχουν κάνει τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .