Πέμπτη, Νοεμβρίου 17

«Πόλεμος» στο ελληνικό γιαούρτι: Χάνει την πρωτιά από το ράφι γνωστή ετικέτα

Η πτωτική εικόνα στο γιαούρτι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αποτελεί τρόφιμο πρώτης ανάγκης

«Πόλεμος» στο ελληνικό γιαούρτι: Χάνει την πρωτιά από το ράφι γνωστή ετικέτα

Η ΦΑΓΕ χάνει την πρωτοκαθεδρία της στον χώρο του γιαουρτιού, την ώρα που ο κλάδος πλήττεται συνολικά ως προς τον τζίρο του – σημειώνοντας φέτος απώλειες της τάξης του 6% των πωλήσεών της σε αξία στο εννεάμηνο του 2021.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η πτωτική εικόνα στο γιαούρτι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αποτελεί τρόφιμο πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα μία σημαντική μερίδα καταναλωτών να έχει

περιορίσει την κατανάλωσή του κατά την χρονική περίοδο που διανύουμε.

Τη θέση της ΦΑΓΕ, ωστόσο, σύμφωνα με το capital, έρχεται να καταλάβει το γιαούρτι ιδιωτικής ετικέτας και σε όρους όγκου και αξίας πωλήσεων, όπως προκύπτει από στοιχεία της αγοράς.

 pronews.gr

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI, leader στην αγορά γιαουρτιού το 2021 τόσο σε όρους αξίας, όσο και σε όρους όγκου πωλήσεων, ήταν η ΦΑΓΕ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά έναντι των άλλων παικτών, όπως είναι η ΚΡΙ ΚΡΙ, η VIVARTIA (ΔΕΛΤΑ), η ΟΛΥΜΠΟΣ, η ΔΩΔΩΝΗ, η ΜΕΒΓΑΛ, η Friesland/Campina (γνωστή σε εμάς ως ΝΟΥΝΟΥ), η Danone και η Φάρμα Κουκάκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .