Δευτέρα, Νοεμβρίου 7

Ζόρια βλέπει σύντομα η Ευρώπη στα γαλακτοκομικά προϊόντα


Η ΕΕ τώρα,  βλέπει χαμηλότερη παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων ανάλογα με τον καιρό και τις ασθένειες. Η παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην ΕΕ αναμένεται να μειωθεί φέτος και το 2023 καθώς οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αισθάνονται τις επιπτώσεις της ξηρασίας, των επιδημιών ασθενειών και της αύξησης του κόστους,

δήλωσε η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ. Μια ιστορική ξηρασία στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι μείωσε τη διαθεσιμότητα χόρτου και αραβοσίτου για τη διατροφή των κοπαδιών, αυξάνοντας το κόστος για τα αγροκτήματα που αντιμετωπίζουν επίσης αυξανόμενες τιμές ενέργειας και λιπασμάτων.

Τα σημάδια της φθίνουσας ζωικής παραγωγής οδήγησαν τις αγροτικές ομάδες να προειδοποιήσουν για περιορισμένες προμήθειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τον υψηλό πληθωρισμό τροφίμων.
Η παραγωγή γάλακτος στην ΕΕ προβλέπεται να μειωθεί κατά 0,5% φέτος, με τη μειωμένη προσφορά ζωοτροφών να ενθαρρύνει ορισμένους αγρότες να μειώσουν τα μεγέθη των κοπαδιών και ο ζεστός, ξηρός καιρός να μειώνει τις αποδόσεις αγελαδινού γάλακτος, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε βραχυπρόθεσμη προοπτική της γεωργίας. Ο «σκληρός» καιρός του καλοκαιριού περιόρισε επίσης την περιεκτικότητα σε λιπαρά και πρωτεΐνες στο γάλα για τα  γαλακτοκομικά προϊόντα, ανέφερε. Η Επιτροπή είπε ότι οι αρχές του 2023 μπορεί να αποδειχθούν δύσκολες, καθώς οι γαλακτοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος ζωοτροφών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ η ζήτηση των καταναλωτών μπορεί να εξασθενήσει λόγω του πληθωρισμού…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ 

/odelalis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .