Κυριακή, Νοεμβρίου 13

Ηλικιακός ρατσισμός από ιδιοκτήτη καφετέριας στη Νέα Σμύρνη

ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ… ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΟΥ

Ηλικιακός ρατσισμός από ιδιοκτήτη καφετέριας στη Νέα Σμύρνη

Πρωτοφανής ήταν η ενέργεια ενός ιδιοκτήτη καφετέριας στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος έδιωξε ηλικιωμένο από το μαγαζί του με το αιτιολογικό ότι λόγω των χρόνων του δεν ταίριαζε με την… πολιτική και το προφίλ που ήθελε να πουλήσει.

Η ενέργεια αυτή του ιδιοκτήτη είναι η πιο ακραία έκφραση ηλικιακού ρατσισμού που είχε ως στόχο έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο από το να πιει ήσυχος τον καφέ του στην πλατεία της Νέας Σμύρνης χωρίς να φαντάζεται ότι θα εκδιωχθεί κακήν κακώς επειδή απλώς λόγω των χρόνων του έχει μάλλον πάψει να είναι λαμπερός και..

. μοδάτος.

Είναι επίσης μια προσβολή προς όλους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τους πατεράδες και τους παππούδες μας, οι οποίοι έχυσαν τον ιδρώτα τους εργαζόμενοι για δεκαετίες ώστε να έχουν την δυνατότητα κάποια στιγμή να ξεκουραστούν και να απολαύσουν αμέριμνοι τον καφέ τους.

Τέλος η ενέργεια του ιδιοκτήτη της καφετέριας αποτελεί προσβολή στον ίδιο τον Άνθρωπο και στον κύκλο της ζωής. Το γήρας θα έρθει, ακόμη και για τη νεαρή σερβιτόρα που έδιωξε τον ηλικιωμένο εφαρμόζοντας την πολιτική του ιδιοκτήτη, και το μόνο αξιοπρεπές που μπορούν να κάνουν οι νεώτεροι είναι να δείξουν σεβασμό απέναντι στο αναπόφευκτο και στο δικό τους μέλλον.

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτηση του στο Facebook ο Κωστής Πιερίδης, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της εκδίωξης του ηλικιωμένου.





Διαβάστε την συγκλονιστική ανάρτηση του: 

Κατόπιν εορτής και με δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν απάντησε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, μεταθέτοντας όλες τις ευθύνες σε έναν υπάλληλο του.

Δείτε την ανάρτηση του: 

Επιχείρησε μάλιστα να κάνει ρελάνς. Τηλεφώνησε στο Α’ ΚΑΠΗ της Νέας Σμύρνης και προσφέρθηκε να διοργανώσει.. πάρτι για τους ηλικιωμένους βάζοντας μάλιστα και δικό του DJ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .