Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Μάκης Βορίδης: Παραδέχτηκε με έμμεσο τρόπο την κατοχή παράνομου λογισμικού παρακολουθήσεων από το Μαξίμου (Video)

Την υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης φάνηκε να «ξεδιπλώνει» ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Mega

Βορίδης

Την υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης φαίνεται ότι ξεδίπλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφορικά στο σκοτεινό ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην παράνομη παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, ιδιωτών αλλά ακόμα και…πρώην πρωθυπουργών

«Η παράνομη πράξη δεν είναι η κατοχή του (σ.σ παράνομου λογισμικού), είναι η υποκλοπή. Ακόμη και αν αποδειχθεί ότι είναι μόνο γι’ αυτό. Κατοχή μόνο, μπορεί να είναι προπαρασκευαστική πράξη, δηλαδή “το πήρα αλλά δεν το χρησιμοποίησα”. Ακόμη δεν έχω κάνει παράνομη πράξη»,

ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και νομικός Μάκης Βορίδης, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega. Μία δήλωση που ουσιαστικά αποτελεί… έμμεση παραδοχή ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατέχει τέτοιου είδους λογισμικό.

Η τηλεοπτική παρουσία Βορίδη στο Mega θύμιζε παρουσίαση… υπερασπιστικής γραμμής από συνήγορο κατηγορουμένου, καθώς ο ίδιος έκανε τον… ανήξερο αναφορικά με το ποιες εταιρείες φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με παράνομο λογισμικό, τα ονόματα των οποίων έχουν «φανερωθεί» εδώ και μήνες μέσω δημοσιευμάτων, μέχρι και αναφορών από τις Βρυξέλλες.

«Υπάρχει δυνατότητα να γίνει έλεγχος στα αρχεία των εταιρειών  που εμπορεύονται το συγκεκριμένο λογισμικό; (…) Ξέρουμε εμείς ποιες είναι αυτές οι εταιρείες που εμπορεύονται το συγκεκριμένο λογισμικό; Εγώ δεν το ξέρω αυτό, εγώ δεν το ξέρω, εγώ δεν το ξέρω, εγώ. Μπορεί να το ξέρει κάποιος άλλος. Εγώ δεν το ξέρω…», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος προσπαθούσε να πείσει… δημοσιογράφους και τηλεθεατές ότι η κατοχή με τη χρήση παράνομου λογισμικού παρακολούθησης αποτελεί διαφορετικό ζήτημα.

Μάκης Βορίδης
Μάκης Βορίδης

«Η εμπορία αυτού του λογισμικού, καταρχήν, δεν είναι παράνομη. Μπορεί να καταστεί, με νομοθεσία , αν δεν χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή», δήλωσε ο υπουργός, με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη να διερωτώνται ευλόγως: «Αυτό το λογισμικό δεν είναι για υποκλοπή; Δεν το χρησιμοποιούν για αυτό τον λόγο»;

«Αν δεν χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή…», απάντησε ο Μάκης Βορίδης, με τους δημοσιογράφους να επανέρχονται τονίζοντας: «Αφού αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει στην αγορά».

«Δεν το ξέρω αν είναι αυτός, δεν το ξέρω αυτό, δεν το ξέρω, αν είναι μόνο αυτός ή είναι κάτι άλλο. Δεν το ξέρω αυτό, είναι μια τεχνική συζήτηση, εγώ δεν ξέρω να την κάνω», ήταν η απάντηση του Βορίδη.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υπουργός Εσωτερικών προσπάθησε να πείσει ότι αρκεί το να νομοθετηθεί η απαγόρευση πωλήσεων παράνομων λογισμικών στην Ελλάδα ώστε να κλείσει ο «φάκελος».

«Εμείς λέμε, το είπε η κυβέρνηση, ότι θα απαγορεύσουμε στην Ελλάδα την εμπορία αυτού του λογισμικού. Θα έχει γίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θα το κάνει η Ελλάδα πρώτη», τόνισε, με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν: «Και θα πέσει ταφόπλακα σε ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα».

«Επαναλαμβάνω, πρέπει κάποιος να έρθει να πει -αλλιώς δεν θα βγει άκρη ποτέ- “εγώ ξέρω και έχω αυτά τα στοιχεία, ελάτε να τα ελέγξουμε”. Αλλιώς κάνουμε μια συζήτηση που δεν έχει καμία βάση», απάντησε ο υπουργός…


«Επαναλαμβάνω, πρέπει κάποιος να έρθει να πει -αλλιώς δεν θα βγει άκρη ποτέ- “εγώ ξέρω και έχω αυτά τα στοιχεία, ελάτε να τα ελέγξουμε”. Αλλιώς κάνουμε μια συζήτηση που δεν έχει καμία βάση», απάντησε ο υπουργός…

Πηγή: Documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.