Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Πέθανε η Ζωή Γρυπάρη, η πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη

Μια θρυλική μορφή του λαϊκού τραγουδιού της δεκαετίας του 1950, η πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη, κηδεύτηκε χθες το πρωί
Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο αγαπημένος φίλος της οικογένειας της και βιρτουόζος του μπουζουκιού Στέλιος Τζανετής με ανάρτησή του στα social media:

«Σήμερα αποχαιρετήσαμε στο νεκροταφείο Ζωγράφου, η οικογένεια και λίγοι φίλοι την Ζωή Νάχη! Πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη που είχε και τα παιδιά.

Υπήρξε παιδί θαύμα έπαιζε στο θέατρο και τραγουδούσε από πολύ μικρή ηλικία “εφτά χρονών” και όλοι λέγανε “ζωή να ‘χει” αυτό το παιδί…

Το όνομα της το πραγματικό ήταν Ζωή Γρυπάρη και είχε συγγένεια με τον Ιωάννη Γρυπάρη (λογοτέχνης ποιητής μεταφραστής και εκπαιδευτικός). Ήταν μία εξαιρετική στιχουργός με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Έφυγε σε ηλικία 91 ετών».

Η Ζωή Νάχη (Γρυπάρη ήταν το πατρικό της), κατόρθωσε να κάνει μια δεύτερη μεγάλη καριέρα ως στιχουργός από τη δεκαετία του 1980, δίνοντας μεγάλα τραγούδια στον Νότη Σφακιανάκη, στην Καίτη Γαρμπή, στον Πασχάλη Τερζή, στον Τόλη Βοσκόπουλο, στην Έλενα Παπαρίζου, στην Άντζελα Δημητρίου, στη Δέσποινα Βανδή και σε πλήθος άλλων τραγουδιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.