Τρίτη, Νοεμβρίου 8

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία «απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία «απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια Μητσοτάκη»

Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 9/11 «απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια Μητσοτάκη» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τους πολίτες.

Το κάλεσμα που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ειδικότερα:

«Ο κόσμος του μεροκάματου, οι φοιτητές, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, επί τρία χρόνια παρακολουθούν μια ανίκανη κυβέρνηση και έναν αλαζόνα πρωθυπουργό να τους εγκαταλείπει σε μια περίοδο που η κρατική παρέμβαση και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες ανακούφισης

ήταν αυτονόητες σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα η μεσαία τάξη αφέθηκε στις ορέξεις των «κορακιών» των εταιρειών ενέργειας και των εισπρακτικών εταιρειών τύπου Πάτση. Η αφαίμαξη του εισοδήματος των αδυνάτων ήταν καθολική, με αποτέλεσμα μαγαζιά να βάζουν λουκέτο και οικογένειες να μην έχουν πώς να βγάλουν τον μήνα. Το καλάθι του νοικοκυριού εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο κοροϊδίας που δεν είχε προηγούμενο, υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας. Σε λίγες ημέρες θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για το 2023, ο οποίος κινείται στα ίδια και χειρότερα επίπεδα αναλγησίας με τις προηγούμενες χρονιές».

Επιπλέον αναφέρει ότι «μέσα σε όλα αυτά απειλείται και η ίδια η Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενορχηστρώνει ένα παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, σα να είναι η χώρα κτήμα του από οικογενειακή κληρονομιά». Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση» και πως «ήρθε η ώρα οι πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως η ανοχή μας εξαντλήθηκε» και ότι «η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα την βγάλει από τα αδιέξοδα της οικονομικής ανέχειας και της δημοκρατικής εκτροπής».

Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει «ραντεβού» για προσυγκέντρωση, στην Αθήνα, στις 10:30 π.μ., μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, στη γωνία Δραγατσανίου και Σταδίου.

.zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .