Τετάρτη, Νοεμβρίου 16

Νέες απειλές Ερντογάν: «Να ξέρουν τα όριά τους οι Έλληνες – Επιμένω πως θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»

Έχει ξεφύγει....

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επέμεινε στην φράση «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» τονίζοντας ότι για εκείνον είναι πολύ σημαντική αυτή η δήλωση και δεν θα σταματήσει να την επαναλαμβάνει!

Όπως μετάδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, υπάρχει μεγάλη διαφορά στις σημερινές απειλές του Ερντογάν, καθώς δεν έγιναν «για εσωτερική κατανάλωση» σε κάποιο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, αλλά από ένα διεθνές βήμα, την σύνοδο της G20, μπροστά στις κάμερες και τα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου και μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο των

ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος μετά από ερωτήσεις που έγιναν, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Επιμένω στο μια νύχτα θα ρθούμε ξαφνικά. Είναι σημαντική για εμένα αυτή η δήλωση. Πρέπει η Ελλάδα να ξέρει τα όριά της και τους όρους γειτονίας. Όσο και αν γεμίζουν τα νησιά με όπλα, δεν θα τους ωφελήσει. Αν διαβάσουν το παρελθόν, θα δουν τι έχει συμβεί. Όσα είπα, δεν είναι ζήτημα ισχύος, είναι ζήτημα καρδιάς».

Ο Ερντογάν απάντησε και σε ερώτηση για την Κύπρο, μετά την καταδίκη του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι «δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός».

Επίσης ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε για τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν ότι του ανέφερε ότι «υπάρχουν μερικές θετικές εξελίξεις στο θέμα των F-16», ενώ έπειτα από τη συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον Μακρόν για τα αντιαεροπορικά συστήματα του είπαν ότι «υπάρχουν τεχνικά εμπόδια».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .