Πέμπτη, Νοεμβρίου 17

Μητσοτάκης ή… τανκς;

Μητσοτάκης ή… τανκς;

Του Strange Attractor

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση των «αρίστων» παραπαίει, και λίγο απέχει από το να πέσει με κρότο στο καναβάτσο.

Κι αυτό από τη μία είναι λογικό, λόγω της φυσιολογικής φθοράς κάθε κυβέρνησης, όμως από την άλλη ίσως και να οφείλεται στα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που την πλήττουν, π.χ. οι υποκλοπές, που τόσες είχαμε να δούμε από την εποχή που τη χώρα κυβερνούσε ο μπαμπάς του νυν.

Υποκλοπές ευρωβουλευτών, αρχηγών κομμάτων, υπουργών, βουλευτών, επιχειρηματιών, πολιτευτών, σελέμπριτι, ακόμη και των συζύγων τους…

Αν βέβαια πιστέψουμε τα δημοσιεύματα αριστερών πατσαβουροφυλλάδων, όπως π.χ. το ΒΗΜΑ.

Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι θιγόμενοι να μη μιλάνε, και μάλλον όχι επειδή έχουν υποκλαπεί πολιτικές τους θέσεις ή τοποθετήσεις,  αλλά όπως λένε κάποιοι κακότροποι, να έχουν τη φωλιά τους λερωμένη λόγω «γκομενοδουλειών»! Είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι πως πολλοί εκ των σωτήρων μας αρέσκονται διαχρονικά να τσιλιμπουρδίζουν, όχι επειδή είναι ομορφάντρες, αλλά επειδή η εξουσία είναι μεγάλο αφροδισιακό.

Έτσι, αν ισχύει κάτι τέτοιο, δικαιολογημένη η σιγή ασυρμάτου.

Όσο για το ότι ο πρώην ΠΘ Σαμαράς έβαλε, λένε, ηχογραφημένο μήνυμα στο κινητό του το τραγούδι «είσαι σκέτο παρακράτος», για να πικάρει τον διάδοχό του, αυτό διαψεύδεται κάθετα από κύκλους προσκείμενους σε αυτόν.

Μάλιστα, κάποιοι θιγόμενοι όχι μόνο δε μιλούν, ή δεν αντιδρούν, αλλά βγαίνουν στα μικρόφωνα (βλ. Δένδιας) και δηλώνουν με στόμφο (και ύφος κλαμέν ντε μουν) πως η σχέση τους με τον αρχικορ… πρωθυπουργό διέπεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμό… μπλα μπλα…

Πάντως είναι τόση η αναμπουμπούλα μέσα στο κυβερνών κόμμα, που κανείς πλέον δε μιλάει σε κινητό (ούτε σε σταθερό) και όσοι έχουν κάτι σοβαρό να συζητήσουν μεταξύ τους συναντώνται, λένε οι φήμες,  σε πάρκα και πλατείες, με καπαρντίνες, καβουράκια, και ιατρικές μάσκες προσώπου.

Και τι λένε; Εκτός από τα συνήθη για μίζες κλπ, κυρίως αναφέρονται στην επόμενη μέρα, με τον Κυριάκο σπίτι του, και με νέα πρόσωπα στο αρχηγικό προσκήνιο.

Πρόσωπα όπως ο Δένδιας που λέγαμε, ή η Όλγα η Κεφαλογιάννη, μιας και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ώριμο τον χρόνο για «άρωμα γυναίκας» στην ηγεσία της ΝΔ.

Κάποιοι μάλιστα πιο προχώ μιλάνε για την Έλενα Ράπτη, γνωστή και ως «τσακμάκι», ή ακόμη και για εντελώς νέο αίμα, όπως η Βάνα Μπάρμπα που εκπροσωπεί την καλλιτεχνική διανόηση του τόπου, και πρόσφατα έγινε δεκτή με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό από τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν για καυτά ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας (π.χ. δημόσιος θηλασμός).

Αν τώρα εκτός από τη Βάνα προσχωρήσει στο κόμμα και ο Χαϊκάλης, όπως φημολογείται έντονα, ή επιστρέψει ο άσωτος Μπάνος, τότε μιλάμε για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή.

Ποιος Πάτσης και ποιος Γιακουμάτος; «Τζουμάκα εσείς; Χαϊκάλη εμείς!». Έτσι φώναζε πρωί πρωί μέσα στο καφενείο ο φίλος μου ο Σούλης, νεοδημοκράτης παιδιόθεν.

Με άλλους παλιούς νεοδημοκράτες να είναι πιο νηφάλιοι, και να επιμένουν σε σταθερές αξίες, όπως π.χ. ο «νέος Εθνάρχης», όπως ήδη αποκαλούν τον νεότερο της οικογένειας των Καραμανλήδων, που αυτό το διάστημα υπουργεύει με… ιδιαίτερη επιτυχία και σεμνότητα στον τομέα των Μεταφορών, να ψήνεται δηλαδή προκειμένου να αναλάβει και αυτός οσονούπω το πηδάλιο της χώρας για την προκοπή του τόπου.

Όσο υπάρχουν τέτοιου βεληνεκούς εφεδρείες στο κυβερνών κόμμα, δε φοβόμαστε κανέναν! Αλήθεια σας λέω.

Βέβαια το σκάνδαλο των υποκλοπών, εκτός από τη φθορά που προκαλεί στον Κυριάκο,  έχει και ένα θετικό συνακόλουθο.

Ξαφνικά, από το πουθενά,  βρέθηκαν φρέσκα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις θάλασσές μας.

Και αν κρίνω από παλαιότερα σκάνδαλα, όσο περισσότερες υποκλοπές βγαίνουν στο φως, τόσο μεγαλύτερα και τα κοιτάσματα που θα εξορύξουμε!

Κι ας λένε κάποιοι κακοπροαίρετοι πως τα λέμε κοιτάσματα διότι μια ζωή απλά τα… κοιτάμε. Αηδίες συριζαίων.

Από σκάνδαλα λοιπόν πάμε καλά. Τι να πρωτοθυμηθούμε σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα;

Θυμόσαστε τις απ’ ευθείας αναθέσεις; Που με πρόσχημα την πανδημία είδαμε εταιρείες να συστήνονται εν μία νυκτί και να παίρνουν απευθείας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, κάποιες μάλιστα που εμπορεύονταν μάσκες την ώρα που έως πρότινος δραστηριοποιούνταν ως… βουλκανιζατέρ;

Δεν τα λέω εγώ ο ποταπός αλλά η ΕΑΑΔΗΣY (Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων), που σύμφωνα με τα στοιχεία της οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί της κυβέρνησης έχουν ήδη φτάσει στα 7,5 δισ. ευρώ!!!!!!

Μήπως θυμόσαστε την περίφημη «λίστα Πέτσα»;  Που μέσω της καμπάνιας «μένουμε σπίτι» ο επιτήδειος σε αυτά Κυριάκος  φρόντισε να πριμοδοτήσει με γενναία ποσά συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης (ακόμη και του «εκδότη» Φουρφουρθιώτη), προκειμένου να πετύχει όχι μόνο ασυλία για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, αλλά κι ένα διαρκές λιβάνισμα, που όμοιό του δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα;

Αμ το άλλο; Με την τηλεκατάρτιση; Ποιος ξεχνάει το «Σκοιλ Ελικικού», το «Μέτζη του νέουκτη», και τη σπουδή της κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, να επιχειρήσει να ευνοήσει οικονομικά 6 συγκεκριμένες εταιρείες, με 7 πλατφόρμες, οδηγώντας στον τραγέλαφο που προσφέρθηκε ως τηλεκατάρτιση στους επιστήμονες με voucher 600 ευρώ;

Πάμε παρακάτω…

Το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη, που όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για βόλεμα ημετέρων σε κυβερνητικές θέσεις, έσπασε κάθε ρεκόρ στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, εκτοξεύοντας το κόστος τους σε δυσθεώρητα ύψη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου 2022, η Ν.Δ. παρέλαβε ένα κράτος 1.709 μετακλητών, τους οποίους κατάφερε να φτάσει στον αριθμό των 3.483, υπερδιπλασιάζοντάς τους!!!!!!

Και όπως έγραψε χαρακτηριστικά μια ακόμη «αριστερή πατσαβουροφυλλάδα», η ΕφΣυν, , «κάθε γαλάζιο ανθυποστέλεχος, ή πρόθυμος σύμμαχος της κυβέρνησης βρήκε το απάγκιό του στο επιτελικό κράτος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και μέγας… αντικρατιστής, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος και βολεύτηκε στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Π. Πικραμμένου, μαζί με μπόλικους άλλους χειροκροτητές».

Εκτός όμως από τα πολλά και διάφορα μικρά και μεγάλα, σκάνδαλα, ας μην ξεχνάμε και τη μεγαλύτερη συνολική εικόνα της διακυβέρνησης των «αρίστων».

Η οποία κυβέρνηση δείχνει να λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρία με όλες τις κρατικές δομές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ενέργειας, της άμυνας, της ασφάλειας, της παιδείας, του τουρισμού, των αεροπορικών μεταφορών,  και της υγείας, να απαξιώνονται, να πωλούνται σε φίλα προσκείμενους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, ή σε πολυεθνικές συμπράξεις αντί πινακίου φακής.

Εποπτευόμενες από νεοσύστατες δήθεν ανεξάρτητες αρχές, με προσωπικό και διοικήσεις διορισμένων από την κυβέρνηση (για τέτοια ανεξαρτησία μιλάμε) χειροκροτητών.

Και αυτό από μια κυβέρνηση που δηλώνει φιλελεύθερη, με παντιέρα της τον αντικρατισμό, μόνο που οι εκλεκτοί της, κυρίως συγγενείς και φίλοι σπεύδουν σαν ακρίδες να διοριστούν μετακλητοί κλπ, προκειμένου σιτιζόμενοι από τον δημόσιο κορβανά να μπορούν ανενόχλητα να διακηρύσσουν το αντικρατικό και φιλελεύθερό τους όραμα!

Η υποκρισία και η ιδιοτέλεια σε όλο τους το μεγαλείο.

Είπαμε: Γλιτώσαμε από τους ερασιτέχνες ιδεοληπτικούς κατσαπλιάδες, και πέσαμε στα νύχια επαγγελματιών μιζαδόρων και ληστών. Ας προσέχαμε…

Και πως αμύνεται απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Τι λέει ο Κυριάκος;

Εκτός από το ότι για όλα είναι αθώοι οι «άριστοι», και πως για τα πάντα όλα φταίει ο Σύριζας (που 4 χρόνια τώρα είναι στα γόνατα), οι «άριστοι» προτάσσουν σε κάθε ευκαιρία τα  διλήμματα με τα οποία θα πορευτούμε προς τις εκλογές, και καλούν τους πολίτες να επιλέξουν ποια Ελλάδα θέλουν. Αυτή των «αρίστων» και του «επιτελικού κράτους», ή εκείνη της εποχής Σύριζα με τους Μπαρουφάκηδες και τους Σκουρλέτηδες να βυσσοδομούν επί του πτώματός μας;

Ένα δίλημμα που εμένα τον ποταπό μου θυμίζει εκτός από το «στηρίζουμε Πάσαρη για να μην επιστρέψει ο Ροχάμης», και  εκείνο το «Καραμανλής ή τανκς», που κυριαρχούσε κάποτε προκειμένου να μη χάσει η δεξιά την εξουσία, και να μην έρθουν οι τότε «πεινασμένοι συριζαίοι», δηλαδή οι Πασόκοι στα πράγματα…

Θα του βγει αυτό το δίλημμα του Κυριάκου στις κάλπες;

Ποιος ξέρει;

Θα το βρει η υπΕρεσία (που έτσι  κι αλλιώς όλα τα ακούει, και όλα τα αναφέρει προς τα πάνω)…

Ευτυχείτε.

ΥΓ- Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση ξένης πρεσβείας, ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που ψηφίζει ΝΔ θεωρεί ως ιδανικό διάδοχο του Κυριάκου τον Πάτση, που ξέρει να κλείνει δουλειές, ακολουθούμενο από τον Γιακουμάτο, που αποτελεί σταθερή και διαχρονική αξία στο κόμμα των νοικοκυραίων.

Ο Ζαγοράκης δεν καταγράφεται καν. Κρίμας… ήταν μία κάποια λύση.

https://antinews.gr/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%ae-%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ba%cf%82/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .