Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Απίστευτο: Καταγγελίες κακοποίησης παιδιού στην Κιβωτό του Κόσμου

ΣΥΝΕΒΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ 16 ΕΤΩΝ

Απίστευτο: Καταγγελίες κακοποίησης παιδιού στην Κιβωτό του Κόσμου

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Κιβωτό του Κόσμου, μετά από καταγγελίες που έφτασαν στον Συνήγορο του Πολίτη για κακοποίηση σε δομή της οργάνωσης.

Η έρευνα αφορά τις συνθήκες διαβίωσης στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και μέχρι στιγμής έχει εξεταστεί  και ένα 16χρονο κορίτσι που έδωσε κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τις αναφορές των αρμοδίων υπηρεσιών, όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία του «Συνηγόρου του Πολίτη» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. «Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, της “κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη από οικείο, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση” και της “σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ έξακολούθηση” που φέρεται να τελέστηκαν ή να τελούνται σε βάρος ανηλίκων φιλοξενούμενων στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Κιβωτός του Κόσμου” με έδρα την οδό Ζηνοδώρου στον Κολωνό και συγκεκριμένα στις δομές της Αθήνας, Πειραιά, Χίου, Πωγωνιανής Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας ύστερα από έγγραφη αναφορά – καταγγελία που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Πολίτη” στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θύτης είναι εργαζόμενος της δομής, ο οποίος κατηγορείται για εκβιαστική συμπεριφορά, ότι εξευτέλιζε τους φιλοξενούμενους στη δομή, ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.