Τρίτη, Νοεμβρίου 8

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;;; Τελειώνουν τα παυσίπονα στον Καναδά – Άδεια τα ράφια των φαρμακείων

506571_gettyimages1222003499_939416

Το καναδικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει οξεία έλλειψη βασικών παυσίπονων, ιδιαίτερα ακεταμινοφαίνης και ιβουπροφαίνης, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για την ανακούφιση από τον πόνο και τον πυρετό στα παιδιά κατά την περίοδο της γρίπης.

Το CBC News επικαλέστηκε υγειονομικούς αξιωματούχους που ανέφεραν  «την έλλειψη πρώτων συστατικών για την παρασκευή των φαρμάκων», αποδίδοντάς την στην «αύξηση

των ιών του αναπνευστικού που τροφοδοτείται από τα χαλαρά μέτρα κινεζικού κορωνοϊού» και «την αγορά πανικού» για την έλλειψη παυσίπονων για τα παιδιά.

«Η λύση στην οποία στρέφονται ορισμένοι γονείς είναι τα επείγοντα: όπου οι γιατροί λένε ότι οι οικογένειες περνούν ώρες περιμένοντας να τα εξετάσουν, ώστε να μπορούν να πάρουν παιδιατρικά παυσίπονα που βρίσκονται συνήθως στα ράφια των φαρμακείων», ανέφερε το CBC.

Αυτό όμως επιδεινώνει  τη σοβαρή έλλειψη χωρητικότητας των χώρων επειγόντων περιστατικών και των νοσοκομείων που αντιμετωπίζει ο Καναδάς.

Η καναδική κυβέρνηση δήλωσε τον Αύγουστο ότι θα προσαρμόσει τα «ρυθμιστικά μέτρα», θα συνεργαστεί με τους κατασκευαστές και θα συντονιστεί με φορείς σε κάθε επίπεδο της κυβέρνησης για να αυξήσει την προσφορά παυσίπονων.

Ένας από τους κανονισμούς που φαίνονται πιο εύκολοι και επείγοντες για χαλάρωση είναι η απαίτηση να τυπώνονται όλες οι ετικέτες των φαρμακευτικών προϊόντων στα αγγλικά και στα γαλλικά, γεγονός που καθιστά δύσκολη την μεταφορά προμηθειών έκτακτης ανάγκης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κοινό έχει απογοητευτεί με την έλλειψη αποτελεσμάτων από αυτά τα μέτρα.

«Οι απελπισμένοι γονείς  πρέπει τώρα να επιλέξουν ανάμεσα στο να πάνε τα παιδιά τους σε υπερπλήρη αίθουσες έκτακτης ανάγκης ή να περάσουν τα σύνορα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δεν υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων. Τα αμερικανικά ράφια είναι εφοδιασμένα. Τα ράφια του Καναδά είναι άδεια», δήλωσε την Πέμπτη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Pierre Poilievre.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .