Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Οι ρωσικές δυνάμεις αποκαθιστούν το άγαλμα του Λένιν στην Μελιτόπολη της Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις αποκαθιστούν το άγαλμα του Λένιν στην Μελιτόπολη της Ουκρανίας

Οι κατοχικές αρχές της Ρωσίας στην πόλη Μελιτόπολη της νότιας Ουκρανίας γνωστοποίησαν το Σάββατο ότι έφεραν πίσω ένα άγαλμα του Λένιν, επτά χρόνια αφότου κατεδαφίστηκε μετά την επανάσταση του Κιέβου το 2014.

Ο εγκατεστημένος στη Μόσχα επικεφαλής της περιφέρειας Ζαπορίζια, Βλαντιμίρ Ρογκόφ, δημοσίευσε μια φωτογραφία εργαζομένων στην πόλη αποκαθιστώντας τον φόρο τιμής στον ηγέτη των Μπολσεβίκων.

«Μετά από επτά χρόνια το άγαλμα του Βλαντιμίρ Λένιν επέστρεψε στη θέση του στη Μελιτόπολη», είπε, προσθέτοντας ότι οι αρχές της πόλης το κατέβασαν το 2015.

Η Ουκρανία διέλυσε τα αγάλματα του Λένιν σε ολόκληρη τη χώρα μετά την επανάστασή της το 2014 που ανέτρεψε ένα καθεστώς που υποστηρίχθηκε από τη Μόσχα στο πλαίσιο της «αποκομμουνιστικής της κίνησης».

Θεωρήθηκε ως μια προσπάθεια απόσχισης από τη ρωσική και τη σοβιετική επιρροή, ενώ η Μόσχα καταδίκασε τότε την κίνηση αυτή.

Σχεδόν όλες οι πόλεις της Ρωσίας έχουν ένα άγαλμα του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης στις κεντρικές τους πλατείες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.