Παρασκευή, Νοεμβρίου 25

Ν.Φίλης για την βίαιη έξωση της Ι.Κολοβού: «Θα πάνε με ηλεκτρικά πριόνια και στα γραφεία της ΝΔ για τα χρέη της»;

Η ΝΔ χρωστάει 392 εκατ. ευρώ!

Ν.Φίλης για την βίαιη έξωση της Ι.Κολοβού: «Θα πάνε με ηλεκτρικά πριόνια και στα γραφεία της ΝΔ για τα χρέη της»;

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μαζί με τον «γαλάζιο» βουλευτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη και ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην υπόθεση της βίαιας έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού και το γεγονός ότι η ΝΔ χρωστάει 392 εκατ. ευρώ στις τράπεζες!

«Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κυρανάκης σε συζήτηση στην τηλεόραση του Σκάι, όπου προ ολίγου συμμετείχε ο Ν. Φίλης, προσπάθησε να βάλει στην κουβέντα «ευθύνες» της χαμηλοσυνταξιούχου κας Κολοβού, για την παραβίαση της πόρτας του σπιτιού της με ηλεκτρικά πριόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κ. Φίλη και συνεχίζει:

«Είχε δώσει από χθες το σύνθημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που με ασύλληπτη αναλγησία, αντί να βρει δυο λόγια για τις θλιβερές εικόνες, αποφάνθηκε ότι «υπάρχουν δυνατότητες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αξιοποιήθηκαν».

Μιλάμε για μια δανειολήπτρια που της παίρνουν το σπίτι για οφειλές 15.000 σε πιστωτική κάρτα. Αυτός είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο θέλουν να ζήσουμε;

Τι παρέλειψε να πει ο κ. Κυρανάκης: Το κόμμα του έχει χρέος σε τράπεζες από θαλασσοδάνεια 392 εκατομμύρια ευρώ (και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, για να μην ξεχνιόμαστε, 355 εκ. €). Κάποτε ο Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε μέλος του κόμματος «θα βάζει από ένα ευρώ το μήνα για τα δάνεια». Ήταν… θαυμάσια ιδέα, θα αποπληρώνονταν τα δάνεια της ΝΔ σε ένα περίπου αιώνα!

Αλλά ούτε καν αυτό εφάρμοσαν. Αντίθετα, όλο αυτόν τον καιρό, επί αρχηγίας Μητσοτάκη, τα δάνεια της ΝΔ αυξάνονται κατά 25-30 εκ. € ετησίως».

Άραγε, τι μας λένε; αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης.

«Η κα Κολοβού μπορούσε να εφαρμόσει την ίδια λύση; Αν έβαζε από ένα ευρώ το μήνα, θα γλίτωνε το σπίτι της».

«Η κουβέντα βέβαια από τη ΝΔ επιστρέφει βολικά και στο τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα από ό,τι καταλογίζουν δεν είναι αληθές» αναφέρεται στην ανακοίνωση και εξηγεί:

Πρώτον και κύριον, είναι κάτι που ξέρουν καλά οι πάντες: εικόνες έξωσης πολιτών από τα σπίτια τους και την πρώτη τους κατοικία, με αστυνομικούς να σπάνε τις πόρτες δεν είχαμε δει. Γιατί; Διότι παρά την εξαναγκασμένη από τα μνημόνια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ νομοθέτηση, επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτή την προστασία κατήργησε πλήρως η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον πτωχευτικό κώδικα που ψήφισε.

Είχαμε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για αυτό, στη Βουλή. Ήταν τότε που στις αναρτήσεις του ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι ο δανειολήπτης προφανώς θα χάνει την περιουσία του, αλλά θα… απεγκλωβίζεται, αφού δεν θα μεταφέρεται το χρέος του στην επόμενη γενιά! Απεγκλωβισμός με αλυσοπρίονα, λοιπόν!

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει ο Ν. Φίλης ότι ακόμα και υπό τις συνθήκες που βρέθηκε με την πίεση των δανειστών, νομοθέτησε (2015) για τις μεταβιβάσεις δανείων υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης από τον πιστωτή προς τον πολίτη, πριν από οποιαδήποτε πράξη εκτέλεσης.

pronews.gr στο Instagram

Ενώ επιπλέον προέβλεπε πλήρη φορολόγηση όλων των πράξεων των funds. Δικλείδες ασφαλείας και ρυθμίσεις που δεν υπάρχουν σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .