Πέμπτη, Νοεμβρίου 17

Λόγοι για να ΜΗΝ παντρευτείς!

Να παντρευτώ; Να μην παντρευτώ. Να παντρευτώ. Να μην παντρευτώ;...
Το δίλημμα αυτό αφορά τα περισσότερα ζευγάρια που βρίσκονται σε αυτήν την καταραμένη «ηλικία γάμου».
Κάπου γύρω στα τριάντα, δηλαδή, όταν επαγγελματικά έχεις πλέον αποκτήσει μία σχετική- σταθερότητα, όταν οι γονείς σου ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι μεγάλωσαν κ «ένας Θεός ξέρει αν θα προλάβουν να δουν εγγονάκι» και όταν, μεταξύ μας, ούτε εσύ βρίσκεις κακή τν ιδέα ενός παραθαλάσσιου ξωκλησιού για γαμήλια τελετή και το να γίνεις, σύντομα μετά, νέος γονιός. 
Όταν όμως το συννεφάκι με τη χαρούμενη οικογένεια στο -φορτωμένο με κούκλες και ποδήλατα- πολυμορφικό σκάει, από κάτω βρίσκεσαι εσύ, έχοντας ήδη κλείσει δέκα ώρες στο γραφείο, με μία στοίβα λογαριασμών από απλήρωτες πιστωτικές, την οποία έχεις ήδη προγραμματίσει να διαγράψεις από την μνήμη σου μετά το πέμπτο σφηνάκι, το βράδυ στην Πανόρμου. Και η ζωή σου συνεχίζεται... απολαμβάνεις την -σχετική πάντα- ελευθερία σου, τον μισθό σου που εγωιστικά κάθε μήνα καταβροχθίζεις και τα ζηλόφθονα βλέμματα των παντρεμένων φίλων σου που έχουν να βγουν για ποτό από τις γιορτές. Παραμένεις, λοιπόν, εργένης: Κανένας οπισθοδρομικός θεσμός δε μπορεί να σου επιβάλει να κάνεις ένα τόσο δεσμευτικό -και ανούσιο ίσως- βήμα.

Τότε πού είναι το δίλημμα;
Αναζητώντας μία απάντηση στο «γιατί» και «γιατί να μην» παντρευτώ -παντρευτείς, παντρευτεί κανείς- επιστρατεύουμε την μέθοδο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων, καταγράφοντας τα υπέρ και τα κατά του έγγαμου και άγαμου βίου. Βρίσκουμε την απάντηση; Η αλήθεια είναι ότι την έχουμε ήδη βρει. Απλά δεν τολμάμε ακόμα να παραδεχτούμε...

«Γιατί να παντρευτώ;»

1. Οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο: Ξεκινάμε με τους επιστημονικά αποδεδειγμένους λόγους γιατί «ο γάμος κάνει καλό». Δεν είναι λίγες οι έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα άτομα που βιώνουν έναν ευτυχισμένο γάμο ζουν περισσότερο από τους εργένηδες. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το 2006, για παράδειγμα, κατέληξε ότι οι singles έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποια μολυσματική ασθένεια, με το 40% αυτών των ασθενειών να αφορά τα καρδιακά νοσήματα, ενώ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποιο ατύχημα.

2. Ο γάμος αυξάνει τα έσοδα -και τα έξοδα: Αυτονόητο είναι ότι μέσα στον γάμο τα έσοδα και τα έξοδα μοιράζονται. Έτσι, π.χ. η 52άρα plasma που ως εργένης δεν τολμούσες καν να σκεφτείς να αποκτήσεις μπορεί πλέον πιο εύκολα να κοσμήσει το σαλόνι σου, ενώ το νοίκι του σπιτιού σου κοστίζει πλέον τα μισά -με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι και στο σπίτι «μπαίνουν» δύο μισθοί. Ταυτόχρονα, μειώνονται τα κεράσματα προς το άλλο πρόσωπο αλλά και τα -ιδιοτελή- ρομαντικά πλην ακριβά δωράκια του πρώτου καιρού της σχέσης. Έτσι, έγγαμος βίος, πέρα από κοινοί λογαριασμοί, σημαίνει συνήθως καλύτερο σπίτι, καλύτερες διακοπές και γενικά καλύτερα υλικά αγαθά. Για να μην αναφερθούμε στην επιδότηση στεγαστικού δανείου που δίνει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στους νιόπαντρους ή στην μοιρασμένη εισφορά λόγω κοινής φορολογικής δήλωσης.

3. Δεσμοί αίματος: Σαφώς και πρακτικά δεν χρειάζεται κανείς να παντρευτεί για να κάνει παιδιά. Ωστόσο, η έννοια της πυρηνικής οικογένειας τυπικά παραμένει ένας από τους πιο σταθερούς κοινωνικούς δεσμούς και είναι αυτός που παρέχει συναισθηματική ασφάλεια πρώτα στο παιδί, και έπειτα στον/στην σύντροφο.

4. Γάμος = Περισσότερο -και καλύτερο- σεξ: Αν ο λόγος που αρνείστε να απαρνηθείτε την εργένικη ζωή είναι ο φόβος πως με τον γάμο θα «βαλτώσει» η σεξουαλική σας ζωή, είναι γιατί ίσως δεν έχετε υπολογίσει πως μέσα στον γάμο έχετε την ευκαιρία να κάνετε σεξ πολύ τακτικότερα. Αν δεν το πιστεύετε εσείς, το πιστεύουν πάντως ερευνητές του Ινστιτούτου Kinsey, σύμφωνα με τους οποίους το 23% των εργένηδων μπορεί περιοδικά να διανύσουν και έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να κάνουν σεξ, ποσοστό που αντιστοιχεί σε μόνο 1% των παντρεμένων ανδρών. Η ίδια έρευνα λέει ότι ενώ το 19% των singles κάνουν σεξ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, το ίδιο συχνά κάνει σεξ το 36% των παντρεμένων. Και αυτό γιατί την στιγμή που οι πρώτοι ακόμα προσπαθούν, οι δεύτεροι το έχουν ήδη στο σπίτι τους. Επιπλέον, παραδεχτείτε το, μπορεί τα one-night stands να είναι διεγερτικά και περιπετειώδη, όμως συνήθως περιλαμβάνουν άβολες, αμήχανες στιγμές που δεν ανταποκρίνονται στις αρχικές προσδοκίες. Τα παντρεμένα ζευγάρια, όμως, γνωρίζουν καλά πώς να αλληλο-ικανοποιηθούν και, χωρίς καν να μιλήσουν, ξέρουν πάντα να κάνουν τις σωστές κινήσεις. Ακόμα, όμως, κι αν δεν ξέρουν, έχοντας αποκτήσει αρκετή οικειότητα μέσα από την μακροχρόνια σχέση τους, δεν διστάζουν να ζητήσουν και να συζητήσουν όσα τους απασχολούν στο σεξ.

5. Μέσα από τον γάμο γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος: Καταρχήν γίνεσαι πιο χαρούμενος άνθρωπος, όπως επιβεβαιώνει έρευνα Αυστραλιανού Πανεπιστημίου, καθώς εξασφαλίζεις την απαιτούμενη σταθερότητα που λειτουργεί ως εφαλτήριο για άλλες πλευρές της ζωής. Σκέψου, π.χ., πόσο πίσω σε όλα σε πηγαίνει μία σχέση προβληματική ή η στεναχώρια που ενδεχομένως σου δημιουργεί η μοναξιά. Ταυτόχρονα, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος χάρη στον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να περάσεις την ζωή σου μαζί. Αν είσαι λίγο έξυπνος/-η, ο άνθρωπος που επιλέγεις είναι διορατικός, ειλικρινής και έχει άποψη και λόγο. Αυτά, και άλλα φυσικά, χαρακτηρίζουν τον καλό σύντροφο, ο οποίος μπορεί να τα μοιραστεί μαζί σου και να στα διδάξει. Άλλωστε, μέσα στην οικογένεια μαθαίνει πραγματικά κανείς το πραγματικό νόημα της αυτοθυσίας και του οικειοθελούς συμβιβασμού, στοιχεία που όλοι εκτιμούμε στους γύρω μας.

«Γιατί να μην παντρευτώ;»
1. Ο γάμος θα κάνει τον σύντροφό σου να παρατήσει τον εαυτό του: Ως προς τις γυναίκες, μόνο και μόνο λόγω γέννας, είναι σχεδόν σίγουρο πως με τον γάμο παχαίνουν. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland της Αυστραλίας, μάλιστα, υποστηρίζει ότι ακόμα και οι γυναίκες που δεν αποκτούν παιδιά παχαίνουν κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, μία γυναίκα μπορεί να πάρει μέχρι και 6,8 κιλά στα πρώτα δέκα έτη του έγγαμου βίου, χωρίς καν να έχει γεννήσει. Αυτό συμβαίνει λόγω μεταβολικών αλλαγών με την πάροδο των χρόνων, οι οποίες μόνο ως αλλαγή του τρόπου ζωής μπορούν να μεταφραστούν. Δηλαδή, λόγω, έλλειψης ενδιαφέροντος προκειμένου να σαγηνεύσουν το αντίθετο φύλο. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τους άνδρες, οι οποίοι -ειδικά αν η σύζυγος είναι καλή μαγείρισσα- τρώνε περισσότερο και παραμελούν την εμφάνισή τους.
athensmagazine.
 
 https://www.i-diadromi.gr/2014/04/blog-post_7347.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .