Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Συνελήφθη για την υπόθεση διαφθοράς του Κατάρ--ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ AFP - ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 

Συνελήφθη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή για διαφθορά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση με την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή.   Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, συνελήφθη μετά την απολογία της το βράδυ της Παρασκευής για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Για την ίδια υπόθεση νωρίτερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο σύντροφός της αλλά και άλλοι ευρωβουλευτές.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς

Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier- Antonio Panzeri, καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, τώρα υπάλληλος της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύα Καϊλή.

Antonio Panzeri
Antonio Panzeri

Το σπίτι της Εύας Καϊλή ερευνήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε για ανάκριση. Αργότερα έγινε γνωστό πως τελικά συνελήφθη. 

Luca Visentini
Luca Visentini

Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από ασυλία είναι να συλληφθεί επ' αυτοφώρω.

Σημειώνεται πως την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η ευρωβουλευτής είχε συναντηθεί με τον  Al Marri, τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ.  Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγα 24ωρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις η δήλωσή της για πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Εμιράτο του Κατάρ όσον αφορά την εργασιακή νομοθεσία και τις εργασιακές σχέσεις.

Άμεση ήταν  η αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος προχώρησε στη διαγραφή της κ. Καϊλή. Την ίδια ώρα πλήθος διεθνών ΜΜΕ αναφέρεται στην υπόθεση την οποία διαχειρίζονται οι βελγικές αρχές.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη σύλληψή της, η Εύα Καϊλή είχε πάνω της μεγάλο χρηματικό ποσό. Το αν θα εκδοθεί ή όχι και ποια θα είναι η συνέχεια της διαδικασίας  είναι ακόμα άγνωστο. Οι ελληνικές αρχές πάντως είναι σε επικοινωνία με τις βελγικές.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.