Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14

Στο «σφυρί» Audi S3 και θωρακισμένη Mercedes-Benz E430!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Μια μεγάλη δημοπρασία αυτοκινήτων, φορτηγών και δίκυκλων θα πραγματοποιήσει το πρώην ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα.

Μια νέα μεγάλη δημοπρασία θα πραγματοποιήσει ο πρώην ΟΔΔΥ στην Μαγουλέζα στην οποία μπορεί να βρει κανείς από θωρακισμένη Mercedes-Benz, BMW X5, Toyota Yaris, Peugeot 207 Cabrio, Seat Ibiza, Audi S3, Suzuki Grand Vitara, φορτηγό Daf ή ιστορικό όχημα VW T2 σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης…

Η δημοπρασία των οχημάτων για κυκλοφορία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 09:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του πρώην ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα, όπου και θα εκποιηθούν 53 αυτοκίνητα, 13 φορτηγά και 30 δίκυκλα για κυκλοφορία.

Η επίσκεψη των ενδιαφερομένων στη Μαγουλέζα όπου βρίσκονται τα οχήματα επιτρέπεται από 12/12/2022 μέχρι και 14/12/2022, από τις ώρες 08:30 μ.μ. έως και 13:30 μ.μ.

Η εγγύηση για τα προς κυκλοφορία οχήματα είναι 300 ευρώ, ενώ για τα δίκυκλα 100 ευρώ. Οι προσφορές για να γίνουν δεκτές θα πρέπει να διαφέρουν τουλάχιστον κατά 50 ευρώ η μια από την άλλη (20 ευρώ στα δίκυκλα). Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο πληρωθεί τοις μετρητοίς, τότε ισχύει έκπτωση 30% επί του ποσού.

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας είναι μια BMW 525 TDs με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1996 και τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ. To συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν κινητήρα πετρελαίου 2,5 λίτρων και απόδοσης 150 ίππων.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν από 2.900 ευρώ.

Ένα Audi S3 αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής εκκίνησης η οποία προσδιορίζεται σε μόλις 4.200 ευρώ. Το συγκεκριμένο γερμανικό τετρακίνητο μοντέλο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1999 και κινείται από έναν βεζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρου και απόδοσης 210 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων μπορεί κανείς να βρει από τις 7.500 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά ένα καθαρόαιμο τζιπ τότε το Suzuki Grand Vitara με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 της λίστας σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες του ενώ η τιμή εκκίνησης των 1.000 ευρώ σίγουρα θα τον δελεάσει! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και απόδοσης 140 ίππων.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν από 5.500 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα φθηνό θωρακισμένο αυτοκίνητο τότε η Mercedes-Benz E430 Guard με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1998 και τιμή εκκίνησης τα 5.000 ευρώ σίγουρα αποτελούν ισχυρό κίνητρο για συμμετοχή στη δημοπρασία. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 4,3 λίτρων και απόδοσης 280 ίππων.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 14.000 ευρώ.

Αν τώρα αναζητά κανείς ένα πολυτελές SUV μοντέλο τότε η BMW X5 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 1.800 ευρώ σίγουρα αποτελούν μια καλή αρχή. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 231 ίππους.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 8.500 ευρώ.

Μια Mercedes-Benz S320 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης μόλις 1.800 ευρώ αναμένεται να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας της πολυτέλειας και της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων με απόδοση 224 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 8.000 ευρώ.

To δημοφιλές Toyota Yaris diesel με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 2.800 ευρώ αναμένεται επίσης να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές. Το ιαπωνικό μοντέλο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρου και απόδοσης 75 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 5.000 ευρώ.

Αν πάλι ψάχνει κανείς ένα station wagon και άκρως οικονομικό στη χρήση όχημα τότε το Peugeot 307 SW θα καλύψει τις ανάγκες του το οποίο μάλιστα εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 1.500 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας του 2004 και κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 110 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 4.000 ευρώ.

Ένα Smart ForTwo με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2010 εκποιείται στον πρώην ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα με τιμή εκκίνησης τα 3.800 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 1 λίτρου και απόδοσης 84 ίππων.

Αντίστοιχα αυτοκίνητα στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 6.800 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα με τα οχήματα δημοπρασίας του πρώην ΟΔΔΥ.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών, ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης, οφείλουν να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄), βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

https://www.newsauto.gr/news/sto-sfiri-audi-s3-ke-thorakismeni-mercedes-benz-e430/
 newsauto  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .