Σάββατο, Δεκεμβρίου 3

Κατάπιαν τη γλώσσα τους για τα… σκοπιανά! Τα κόμματα, προεξαρχούσης της Ν.Δ., αποφεύγουν να πάρουν θέση στο θέμα της αναγνώρισης ΜΚΟ που σκοπεύει να τα... διαδώσει στη βόρεια Ελλάδα

Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει έλεγχο σε όλες τις ΜΚΟ και την έπεσε μόνο στην Κιβωτό;;


Δεν έχει πάτο η προδοσία σ' αυτή τη χώρα...



Τα κόμματα, προεξαρχούσης της Ν.Δ., αποφεύγουν να πάρουν θέση στο θέμα της αναγνώρισης ΜΚΟ που σκοπεύει να τα... διαδώσει στη βόρεια Ελλάδα

Ένοχη σιωπή έχει απλωθεί πάνω από το πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» σύμφωνα με το οποίο με μια κατάπτυστη απόφαση το Πρωτοδικείο Φλώρινας επικύρωσε το καταστατικό της ΜΚΟ «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» που σκοπό έχει τη διάδοση της σλαβικής γλώσσας των Σκοπιανών στη βόρεια Ελλάδα και την προαιρετική διδασκαλία της από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού!


Μολονότι η επαίσχυντη απόφαση συνιστά επισήμως το πρώτο βήμα για τη μελλοντική αναγνώριση στην Ελλάδα «μακεδονικής» εθνότητας και την έγερση ανιστόρητων αλυτρωτικών αξιώσεων, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αποφεύγουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση! Χρειάστηκε να ρωτήσει χθες η «δημοκρατία» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, που απάντησε με τη δοκιμασμένη, αλλά εξοργιστική μέθοδο του «άλλα λόγια, βρε παιδιά»…


«Η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει εγκαίρως επί των θεμάτων αυτών, όπως εκείνο που αφορούσε την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας. Η απόφαση του ειρηνοδικείου στηρίζεται και κάνει ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οπότε αντί άλλου σχολίου σάς στέλνω το απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού τότε στη Βουλή» περιορίστηκε να δηλώσει.


Το απόσπασμα που μας έστειλε ήταν οι γνωστές κορόνες του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν από τα έδρανα της αντιπολίτευσης κατακεραύνωνε το δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά για τη συμφωνία της εθνικής ήττας, κατά τις εποχές που ο σημερινός πρωθυπουργός στις προεκλογικές δεσμεύσεις του είχε περιλάβει και την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για να συγκινήσει το εκλογικό ακροατήριο των Μακεδόνων ψηφοφόρων.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βάση το Διεθνές Δίκαιο είχε το δικαίωμα, νομικό, ηθικό και πατριωτικό, να αμφισβητήσει τη συμφωνία, της οποίας το περιεχόμενο -με ευθύνη των Σκοπιανών- κατέστη διάτρητο προτού ακόμη στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών. Το Μαξίμου, ωστόσο, επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τη θλιβερή γραμμή ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και να μετατραπεί σε ελεεινό υποστηρικτή των Σκοπίων στην Ε.Ε., κάτι που του… αναγνώρισαν γενναιόδωρα οι παράγοντες του κρατιδίου.


«Η βασική αδυναμία της συμφωνίας με τα Σκόπια είναι η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα» έλεγε τότε ο Κ. Μητσοτάκης. Σήμερα στα χέρια του σκάει η βόμβα του σκοπιανού εθνικισμού, που συνοδεύεται από τις μεθοδεύσεις Ερντογάν στη Θράκη και την αλβανική έχθρα στη Β. Ηπειρο.


Αναρωτιέται κανείς: Βουλευτές που εκλέγονται στη Μακεδονία η Ν.Δ. δεν έχει; Ας μην αναρωτιούνται αύριο, αν ψάχνουν την ψήφο τους…


https://www.newsbreak.gr/politiki/399676/katapian-ti-glossa-toys-gia-ta-makedonitika/

https://i-epikaira.blogspot.com/2022/12/blog-post_95.html


http://esxatianasxesi.blogspot.com/2022/12/blog-post_71.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .