Τετάρτη, Δεκεμβρίου 7

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και σκύλος: Τι θα πρέπει να προσέχετε

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και σκύλος: Τι θα πρέπει να προσέχετε

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που δενόμαστε περισσότερο με την οικογένεια μας με τους φίλους μας και όσους αγαπάμε. Το δέντρο φυσικά είναι το σημείο αναφοράς της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και παίζει τον πιο κεντρικό ρόλο στο σπίτι καθώς είναι αυτό που μας αλλάζει τη διάθεση και μας βάζει σε ένα πιο γιορτινό κλίμα.

Με ποιους τρόπους μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι ο σκύλος μας θα είναι ασφαλής δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και το δέντρο…. ασφαλές από αυτόν;

Τι να κάνετε:

Τοποθετήστε το δέντρο σε ένα ασφαλές μέρος, απ’ όπου ο σκύλος δεν περνά συνεχώς.

Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας βρίσκεται επάνω σε μία σταθερή και ασφαλή βάση. Η βάση πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ατσάλι υψηλής ποιότητας και να διαθέτει επίσης σύστημα ασφαλείας που να εμποδίζει το δέντρο να λυθεί από τη βάση. Επιπλέον, μπορείτε να στερεώσετε το δέντρο στον τοίχο με ένα σχοινί, ώστε να είναι πιο σταθερό και να μην πέφτει.

Στερεώστε τα κεριά, το καλώδιο με τα φωτάκια και τα διακοσμητικά, αν είναι δυνατόν μόνο στην επάνω πλευρά του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπου να μην μπορεί να φτάσει ο σκύλος σας. Στα κάτω κλαδιά κρεμάστε μόνο ακίνδυνα διακοσμητικά στοιχεία από χαρτί, σκληρό πλαστικό ή ξύλο. Ανάλογα με το μέγεθος του καθιστικού και του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε το δέντρο σε μία υπερυψωμένη θέση, π.χ. επάνω σε ένα μικρό τραπέζι.

Ωστόσο, αυτό πρέπει οπωσδήποτε να είναι σταθερό.

Σε γενικές γραμμές, προσέξτε η διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας να είναι ασφαλής για σκύλους. Στις μέρες μας υπάρχουν ωραίες εναλλακτικές αντί για εύθραυστες γυάλινες μπάλες και γιρλάντες.

Ανάψτε αληθινά κεριά μόνο εάν βρίσκεστε στο χώρο και εάν είστε σίγουροι ότι ο σκύλος θα σας ακούσει όταν τον διατάξετε να παραμείνει μακριά από το δέντρο. Βέβαια για λόγους ασφαλείας, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε καθόλου αληθινά κεριά, αλλά αντί αυτών κεράκια με φωτάκι LED. Παρεμπιπτόντως, αυτά διατίθενται και ασύρματα, έτσι ώστε να μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από το δάγκωμα του καλωδίου.

Εάν ο σκύλος έχει πρόσβαση στο νερό στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, βεβαιωθείτε ότι θα είναι καλά καλυμμένο, ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να μην μπορεί να πιει νερό.

Πηγή: govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .