Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16

Χριστούγεννα με τη γάτα – Τι πρέπει να προσέχετε

Χριστούγεννα με τη γάτα – Τι πρέπει να προσέχετε

Τα Χριστούγεννα με τη γάτα είναι ένα δύσκολο clallenge καθώς τα κεριά και τα λαμπάκια, μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της.

Το διασκεδαστικό τρεμόπαιγμα της φλόγας είναι πολύ συναρπαστικό και αρέσει ιδιαίτερα στις νεαρές γάτες, ωστόσο θα πρέπει πάντα να τοποθετούνται μακριά της καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκαυμάτων.

Δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τα κεριά αναμμένα όταν η γάτα σας βρίσκεται χωρίς επίβλεψη στο ίδιο δωμάτιο με τα κεριά. Οι γάτες είναι έμπειροι αναρριχητές.

Όταν η περιέργειά τους τις κυριεύσει, μπορούν να φτάσουν σχεδόν παντού.


Μια καλή εναλλακτική λύση στις μέρες μας είναι τα φώτα LED που μιμούνται τεχνητά το φως των κεριών. Με τη μορφή φωτιστικών, ωστόσο, το τεχνητό φως μπορεί και πάλι να είναι επικίνδυνο για τις ψιψίνες. Όταν παίζουν με τα συναρπαστικά φωτάκια, οι γάτες μπορεί να μπλεχτούν στο καλώδιο και να υπάρξει κίνδυνος πνιγμού. Δεν αποκλείεται ακόμη και ένα απειλητικό για τη ζωή ηλεκτρικό σοκ.

Επομένως, αν είναι δυνατόν, στερεώστε τα φωτάκια στο πάνω μέρος του δέντρου και μην αφήνετε μακριά καλώδια να κρέμονται στο κάτω μέρος, τα οποία θα μπορούσαν να προσκαλέσουν τη γάτα σας να παίξει με αυτά. Τα φωτάκια θα πρέπει επίσης να είναι στερεωμένα με ασφάλεια στο παράθυρο ή στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού. Έτσι ώστε η γάτα σας να μην μπορεί να τραβήξει το καλώδιο με το πόδι της. Συνδέετε τα ηλεκτρικά κεριά στην πρίζα μόνο όταν είστε παρόντες.

Πηγή: govastiletto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .