Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16

Κουτσούμπας: Με κριτήριο τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας στηρίξτε παντού το ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Με κριτήριο τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας στηρίξτε παντού το ΚΚΕ

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ «σε όλες τις μάχες και στις εκλογές σε όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση που ζουν, εξοργίζονται με όσα συμβαίνουν» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στον Ασπρόπυργο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θέλουν να πάρουν μια ανάσα, «να βγάλουν το κεφάλι τους τους έξω από το νερό», όμως πάντα κάτι συμβαίνει και τους τραβάει προς τα κάτω»: η οικονομική κρίση, η πανδημία, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και πάλι μια νέα κρίση

προ των πυλών, «η οποία - παρά τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η ελληνική κυβέρνηση - δεν πρόκειται να αφήσει αλώβητη και την ελληνική οικονομία».

«Και μαζί με όλα αυτά να πρέπει να ανεχτείς κι όλη αυτή τη βρώμα και τη δυσωδία που αναδύεται απ' αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι «όλοι τους, νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες, έχουν εναλλάξ αναλάβει να υπηρετούν αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και την εξουσία των λίγων σε βάρος των πολλών. Υπηρετούν το σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση της μίζας και της αρπαχτής που γεννούν σαν την Λερναία Ύδρα τις Καϊλή, τους Πάτσηδες κι ένα σωρό άλλα μπουμπούκια».

«Γι' αυτό ας σταματήσουν, πρωθυπουργός, κυβέρνηση και αστικά κόμματα, να παίζουν παιχνιδάκια του τύπου δεν 'ήξερα δεν άκουσα'» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ίδιο αντιδραστικό κράτος που μπουκάρει στα σπίτια του λαού για να τα βγάλει στο σφυρί, που ενισχύει την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, είναι το ίδιο που πυροβολεί και τελικά δολοφονεί έναν 16χρονο επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη.

Θα το πούμε ξανά και ξανά: Καμία συγκάλυψη, καμιά ανοχή, στην κρατική βία και καταστολή. Το ίδιο πρέπει να πουν και οι εργαζόμενοι, ο λαός μας» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Επισήμανε ότι «το περιστατικό αυτό φέρνει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο τα περιστατικά αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος μιας πολιτικής που από τη μία ενισχύει την καταστολή απέναντι στον λαό, ενώ από την άλλη επανειλημμένα συγκαλύπτει υποθέσεις κι ενόχους.

Φέρνει πάνω από όλα στο προσκήνιο κυρίως την ανάγκη να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης, η κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και η κατάργηση των διάφορων ειδικών ομάδων καταστολής όπως ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ.» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Και επειδή πολλή συζήτηση έγινε για το επίδομα της κυβέρνησης στους ενστόλους, η διαχρονική θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλες αυτές οι ομάδες στο συγκεκριμένο σώμα δεν δικαιούνται κανενός επιδόματος, ούτε καν μισθός δεν τους αξίζει να παίρνουν, γιατί δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Είναι όνειδος και ντροπή! Πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα!

Ούτε βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όσους και όσες εργάζονται στην Αστυνομία και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας με αυτούς που εκπαιδεύονται απ' το κράτος και τις κυβερνήσεις για να καταστέλλουν, να χτυπούν, να κυνηγούν το λαό και τη νεολαία, αλλά να είναι ανεκτικοί και κάποιοι μάλιστα και συνεργάτες με το οργανωμένο έγκλημα».

«Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει κατ' επανάληψη την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και το λαό» τόνισε, σημειώνοντας ότι «τέτοια αποκρουστικά και καταδικαστέα περιστατικά, όπως ο πυροβολισμός και τελικά ο θάνατος του 16χρονου, αξιοποιούνται για να 'συνηθίζει το μάτι' του λαού, με σκοπό να τα αποδεχτεί.

Στο βαθμό που ο λαός δεν αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα στραφούν απέναντί του.

Απ' αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας απέναντι στην κρατική βία και καταστολή, μας αφορά όλους».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν την κύρια ευθύνη για την άθλια κατάσταση που βιώνει ο κόσμος εκεί που υπάρχουν καταυλισμοί, καθώς τόσα χρόνια δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την κοινωνική τους ένταξη και το μόνο που έκαναν ήταν να τους χρησιμοποιούν, πότε ως εξιλαστήρια θύματα και πότε ως δεξαμενή εξαγοράσιμων ψήφων.

Σημείωσε ότι η ζωή του λαού της περιοχής γίνεται κυριολεκτικά ανυπόφορη, γιατί εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έρχεται αντιμέτωπος «με τη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων που δρουν στην περιοχή και αποφέρουν λεία εκατομμυρίων ευρώ».

Έθεσε το ερώτημα: «Αυτά τα διάφορα εγκληματικά κυκλώματα που δρουν παντού, είναι ή δεν είναι διασυνδεδεμένα με τμήματα ή θύλακες του κρατικού μηχανισμού που πότε τα στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά και άλλοτε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάνοντας 'τα στραβά μάτια';».

Είπε ότι «και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, κλείνουν το ζήτημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, μόνο με την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, όταν έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι από μόνο του αυτό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Επιχειρούν έτσι μόνο να κουκουλώνουν τις μεγάλες ευθύνες τους για ολοκληρωμένα μέτρα που μπορούν να παρθούν και δεν παίρνονται».

Υπογράμμισε ότι η απουσία του κράτους σε ό,τι αφορά τις λαϊκές ανάγκες προβάλλει παντού και στον Ασπρόπυργο, σε ολόκληρο το Θριάσιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής «μπορεί να γίνει πιο αντιληπτός ο χαρακτήρας της ανάπτυξης που επικαλούνται όλα τα άλλα κόμματα. Ανάπτυξη δηλαδή καπιταλιστική, ανάπτυξη των κερδών των λίγων και ταυτόχρονα υποβάθμιση της ίδιας της ζωής του λαού. Σε αυτούς τους στόχους, αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που γίνεται για την εξασφάλιση των κερδών των λίγων, συγκλίνουν από διαφορετικές αφετηρίες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα» είπε, φέροντας ως παραδείγματα την υπερψήφιση από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ της παραχώρησης των Ναυπηγείων της Ελευσίνας στην Αμερικάνικη ONEX και των τροποποιητικών συμβάσεων για τη δημιουργία εμπορευματικού κόμβου στον Ασπρόπυργο.

Όμως, τη στιγμή που όλοι μαζί διαφημίζουν τη Δυτική Αττική ως έναν από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς και ενεργειακούς κόμβους της Ευρώπης, χιλιάδες εργατικές-λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή τους, λόγω της ακρίβειας, τρέμουν όταν έρχονται οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε:

«Σε αυτή εδώ την περιοχή της Δυτικής Αττικής, ο λαός μας ζει τις μεγάλες αντιφάσεις ενός συστήματος που δεν παίρνει από φτιασιδώματα και μερεμέτια και θέλει μόνο ανατροπή εκ βάθρων».

Αναφέρθηκε, ακόμα στην πλήρη απουσία κρατικού ελέγχου για την τήρηση στοιχειωδών προδιαγραφών και μέτρων πρόληψης και προστασίας για την βιομηχανική ρύπανση και τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος, στον αντιλαϊκό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων με τη δημιουργία νέου 3ου ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική, και στις ανεπαρκείς και υποστελεχωμένες δομές δημόσιας Υγείας στην περιοχή.

Τονίζοντας ότι όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να «αποτελέσουν κριτήριο για τη στάση απέναντι στους αγώνες, στο κίνημα, κριτήριο και για τις πολιτικές επιλογές» πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να πούμε 'φτάνει ως εδώ, θέλουμε να ζούμε ανθρώπινα εμείς και τα παιδιά μας'! Κι αυτό το 'φτάνει ως εδώ' το λέει μόνο το ΚΚΕ, που μπαίνει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις».

Κάλεσε σε συμμετοχή στο κίνημα, στην οργάνωση και τη δράση, που θα βάζει εμπόδια, θα διεκδικεί και θα κερδίζει ακόμα και ορισμένες ανάσες, γιατί δεν θα σκοντάφτει στην παγίδα μιας δήθεν πολιτικής εναλλαγής, «για να αλλάξει ο κυβερνητικός Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς», αλλά θα κοιτάει μπροστά και θα βάζει στόχο την πραγματική αλλαγή που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος, την αλλαγή τάξης στην εξουσία».

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ «και στις εκλογές στηρίζοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Γιατί το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι: Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρό λαό ή ισχυρή η όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση;».

«Αφήστε λοιπόν, στην άκρη τους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα της ΝΔ και του Μητσοτάκη, του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, συνολικά όλων των βαστάζων του σάπιου συστήματος. Με κριτήριο τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας στηρίξτε παντού το ΚΚΕ. Γιατί είναι δύναμη αξιοπιστίας, μαχητικότητας και συνέπειας» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και αναφέροντας βασικούς άξονες του προγράμματος του κόμματος, επισήμανε καταλήγοντας ότι το ΚΚΕ με το πρόγραμμα ανατροπής που προτείνει στους εργαζόμενους και το λαό «εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Και το αποδεικνύει κάθε μέρα, με τη δράση των μελών του, ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, για ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την ανακούφιση της πλειοψηφίας του λαού μας».

.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .